Tegeltija: Morali smo učestvovati u radu zajedničkih institucija

29.09.2021. 17:28
0
IZVOR: Katera

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je u razgovoru za Novinsku agenciju SRNA da bi neusvajanje odluke o privremenom finansiranju zajedničkih institucija dovelo do toga da budžet Srpske bude opterećen sa dodatnih 70 miliona KM, koji je već uplaćen u zajedničke institucije.

Tegeltija je istakao da bi neusvajanje pomenute odluke dovelo do toga da budžet zajedničkih institucija bude u velikom suficitu.

Na tvrdnje opozicije iz Republike Srpske, koja je osudila učešće ministara iz Republike Srpske u radu zajedničkih institucija uprkos ranijem dogovoru i zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, Tegeltija je rekao da ministri i on nikad ne bi prekršili zaključke parlamenta Srpske.

Podsjećamo, Savjet ministara BiH je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici usvojio Odluku o privremenom finansiranju za period oktobar - decembar, čime je spriječena potpuna blokada bh. institucija.

Održavanje sjednice Savjeta ministara Bih od predsjedavajućeg Zorana Tegeltije (SNSD) tražio je visoki predstavnik Kristijan Šmit, kojeg vladajuća partija u Srpskoj ne priznaje i njegove odluke smatra ništavnim.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    11h 18m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 2m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    1h 46m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    4h 47m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    22h 29m
    0