Tihi heroji - Dragiša Bjelaković Bucko besplatno popravio peć u školi

24.12.2020. 11:22
1
IZVOR: SRNA

Dragiša Bjelaković, poznatiji kao Bucko, višedecenijski je profesionalni varilac koji se ponudio da riješi problem na peći za grijanje u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici i u tome uspio za nekoliko sati, ne naplativši uslugu, iako su drugi nudili popravku po veoma visokoj cijeni ili čak nabavku nove peći.

Zagrijavanje prostorija u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici vrši se sopstvenim sistemom centralnog grijanja od 2009. godine.

Tada instaliranu peć počeo je da nagriza zub vremena, odnosno korozija koja je dovela do pucanja u složenom sistemu cijevi u samoj peći, nakon čega je škola ostala bez grijanja, saopšteno je danas iz opštine Rogatica.

Kako ne bi došlo do obustave nastave, u ionako otežanim okolnostima, menadžment škole počeo je momentalno da traga za stručnjacima koji će što prije riješiti problem. Brojni servisi iz BiH i šire nudili su popravku po veoma visokoj cijeni ili čak nabavku nove peći. Razumije se, duži prekid nastave bio bi neminovan.

Da nije sve u novcu i zloupotrebi tuđe nevolje za lični profit pokazao je Rogatičanin Dragiša Bjelaković, poznatiji kao Bucko. Kao višedecenijski profesionalni varilac ponudio se da riješi problem i u tome je uspio za nekoliko sati.

Svoj rad i ne baš jeftin materijal Bjelaković nije htio da naplati, skromno kazavši kako je njegov osnovni cilj bio da djeca imaju grijanje. Osim toga, Bjelaković je popravku izvršio u kratkom roku, te nije bilo potrebe za obustavom nastave.

- I menadžment i učenici `27. januara` zahvalni su Bjelakoviću na ovom gestu, kojim je pokazao da iznad novca i lične koristi postoji nešto što se zove lokalpatriotizam, odnosno osjećaj zadovoljstva zbog ličnog doprinosa svojoj zajednici - istakli su iz opštine Rogatica.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sokolac 24.12.2020. 14:15
    Svaka čast! Što više ovakvih tekstova o "malim" velikim ljudima! Tekstovi poput ovog nas podstiču da budemo bolji.
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    9h 27m
    7
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    23h 9m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    22h 37m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    7h 29m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    21h 28m
    0