Тихи хероји - Драгиша Бјелаковић Буцко бесплатно поправио пећ у школи

24.12.2020. 11:22
1
ИЗВОР: СРНА

Драгиша Бјелаковић, познатији као Буцко, вишедеценијски је професионални варилац који се понудио да ријеши проблем на пећи за гријање у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици и у томе успио за неколико сати, не наплативши услугу, иако су други нудили поправку по веома високој цијени или чак набавку нове пећи.

Загријавање просторија у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици врши се сопственим системом централног гријања од 2009. године.

Тада инсталирану пећ почео је да нагриза зуб времена, односно корозија која је довела до пуцања у сложеном систему цијеви у самој пећи, након чега је школа остала без гријања, саопштено је данас из општине Рогатица.

Како не би дошло до обуставе наставе, у ионако отежаним околностима, менаџмент школе почео је моментално да трага за стручњацима који ће што прије ријешити проблем. Бројни сервиси из БиХ и шире нудили су поправку по веома високој цијени или чак набавку нове пећи. Разумије се, дужи прекид наставе био би неминован.

Да није све у новцу и злоупотреби туђе невоље за лични профит показао је Рогатичанин Драгиша Бјелаковић, познатији као Буцко. Као вишедеценијски професионални варилац понудио се да ријеши проблем и у томе је успио за неколико сати.

Свој рад и не баш јефтин материјал Бјелаковић није хтио да наплати, скромно казавши како је његов основни циљ био да дјеца имају гријање. Осим тога, Бјелаковић је поправку извршио у кратком року, те није било потребе за обуставом наставе.

- И менаџмент и ученици `27. јануара` захвални су Бјелаковићу на овом гесту, којим је показао да изнад новца и личне користи постоји нешто што се зове локалпатриотизам, односно осјећај задовољства због личног доприноса својој заједници - истакли су из општине Рогатица.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Соколац 24.12.2020. 14:15
    Свака част! Што више оваквих текстова о "малим" великим људима! Текстови попут овог нас подстичу да будемо бољи.
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 34m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 32m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 58m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 13m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 52m
    0