Tivat pod blokadom, meta policije Krstionica na Miholjskoj prevlaci

10.06.2020. 17:32
0
IZVOR: bigportal.ba

Iako se nisu smirile strasti nakon jutrošnjeg vandalskog rušenja konaka novog manastira Svetog Vasilija u Ulcinju, tenzije su podignute na drugoj strani crnogorske obale – Mihiljskoj Prevlaci kod Tivta, Krstionici posvećenoj Svetom Lovćenskom Tajnovidcu Petru Drugom Petroviću Njegošu.

Oko 14 sati na tom prostoru primijećeno je grupisanje policijskih snaga! Sveštenstvo i narod sabiraju se u manastiru Svetog arhangela Mihaila na Prevlaci, kako bi odgovorili eventualnoj akciji nadležnih državnih organa da sruše Krstionicu.

- Mnogo je policije u gradu ne samo iz Tivta nego i susjednih opština. Tu su čak i „marice“. Ne znamo zbog čega. Narod, kada je vidio šta se jutros desilo u Ulcinju, počeo je da se sabira u manastiru Svetog arhangela Mihaila. Tu smo i mi sveštenici, pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati – kazao je kratko za „Novosti“ sveštenik Mijajlo Backović.

- Podsjetiću na nedavnu izjavu premijera Duška Markovića da država nije zaboravila na Krstionicu koju su prošle godine pokušali da sruše, ali je upravo vjerni narod odbranio. Među policajcima koji su od rane zore krstarili Tivtom primjećen je isti onaj inspektor koji je prošle godine u aprilu predvodio desant na Krstionicu! Uspjeli smo na sudu da srušimo rješenje građevinske inspekcije o uklanjanju Krstionice, tako da je svaka nova reakcija države prema njom – nelegalna!– istakao je Backović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sedmi dan albanske blokade Sedmi dan albanske blokade
Blokirani putevi širom Španije, stotine traktora u centru Barselone Blokirani putevi širom Španije, stotine traktora u centru Barselone
Srbi najavili blokadu saobraćaja preko Merdara za vozila Albanaca Srbi najavili blokadu saobraćaja preko Merdara za vozila Albanaca
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    18h 38m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    19h 51m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    20h 31m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
    12h 5m
    0
  • Kako je nekad izgledao čas fizičkog (FOTO)
    6m
    0