Тиват под блокадом, мета полиције Крстионица на Михољској превлаци

10.06.2020. 17:32
0
ИЗВОР: bigportal.ba

Иако се нису смириле страсти након јутрошњег вандалског рушења конака новог манастира Светог Василија у Улцињу, тензије су подигнуте на другој страни црногорске обале – Михиљској Превлаци код Тивта, Крстионици посвећеној Светом Ловћенском Тајновидцу Петру Другом Петровићу Његошу.

Око 14 сати на том простору примијећено је груписање полицијских снага! Свештенство и народ сабирају се у манастиру Светог архангела Михаила на Превлаци, како би одговорили евентуалној акцији надлежних државних органа да сруше Крстионицу.

- Много је полиције у граду не само из Тивта него и сусједних општина. Ту су чак и „марице“. Не знамо због чега. Народ, када је видио шта се јутрос десило у Улцињу, почео је да се сабира у манастиру Светог архангела Михаила. Ту смо и ми свештеници, па ћемо видјети шта ће се даље дешавати – казао је кратко за „Новости“ свештеник Мијајло Бацковић.

- Подсјетићу на недавну изјаву премијера Душка Марковића да држава није заборавила на Крстионицу коју су прошле године покушали да сруше, али је управо вјерни народ одбранио. Међу полицајцима који су од ране зоре крстарили Тивтом примјећен је исти онај инспектор који је прошле године у априлу предводио десант на Крстионицу! Успјели смо на суду да срушимо рјешење грађевинске инспекције о уклањању Крстионице, тако да је свака нова реакција државе према њом – нелегална!– истакао је Бацковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне
Срби најавили блокаду саобраћаја преко Mердара за возила Aлбанаца Срби најавили блокаду саобраћаја преко Mердара за возила Aлбанаца
Њемачка пред потпуном блокадом Њемачка пред потпуном блокадом
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 8m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 3m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 57m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 25m
    0