Treća aviobomba pronađena na gradilištu Binga u Sarajevu

10.09.2019. 10:10
0
IZVOR: Srpska.info

Na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma jutros je pronađena treća avio-bomba, koju su uočili građevinski radnici.

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak izjavio je da se pretpostavlja da je riječ o istoj vrsti bombe kao u prethodna dva slučaja, teškoj oko 500 kilograma koja potiče iz Drugog svjetskog rata.

Uslijediće provjera upaljača bombe i vjerovatno njegovo deaktiviranje na mjestu pronalaska, a potom transportovanje bombe na bezbjednu lokaciju za uništavanje.

Ovo je treći slučaj pronalaska avio-bombe na istoj lokaciji proteklih dana, podsjećaju federalni mediji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 5m
    0
  • Slani mafini
    18h 26m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 21m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 15m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 44m
    3