Trivić: Borimo se za našu najveću svetinju – Republiku Srpsku

18.09.2022. 11:32
0
IZVOR: katera.news

Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, rekla je da je na upozorenja da će izborna kampanja biti prljava samo kratko odgovorila „Izvolite, pucajte!“

- Mi se boriimo za našu najveću svetinju, za našu najveću pobjedu dvadesetog vijeka, za Republiku Srpsku i za našu zastavu, pod kojom ima mjesta za sve, slobodarsku i prosperitetnu Republiku Srpsku, i vjerujte da vrijedi primiti ne samo neki naručeni tekst sa nekog portaloida, ja bih primila metak za ovu zastavu, to da znate - rekla je ona.

Ona je tokom govora istakla da, ako su nju podržali i borci Darko Babalj, Veso Vujović i Ljubiša Krunić, kao i Branislav Borenović koji je sa 18 godina otišao u rat, Mirko Šarović koji je proganjan od strane međunarodne zajednice, Mladen Ivanić koji je zaustavio reviziju tužbe protiv Srbije, te časni i pošteni Nebojša Vukanović, i ako su je, kako kaže, podržali mnogi drugi časni i pošteni ljudi, nema te laži koja će je skrenuti sa puta da pobijedi za Republiku Srpsku.

- Često ponavljam da je moje ključno obećanje pobjeda nad korupcijom, i da, slomićemo reket i ovdje u Hercegovini, nije ovaj narod zaslužio domaće vlastodršce i uzurpatore koji proganjaju vlastiti narod. I ako vas pitaju ko će ga slomiti, recite Jelena Trivić naglašava ona.

Slika

Trivićeva kaže da će zajedno sa jednom novom, čestitom Vladom Republike Srpske i Mirkom Šarovićem kao srpskim članom Predsjedništva BiH obezbijediti ono najvažnije što predstavlja srpski nacionalni interes – mir, stabilnost, sigurnost i pobjeda nad korupcijom, te dodaje da će to biti pretpostavka za ekonomski prosperitet koji je ključan kako bi se sačuvao život u Republici Srpskoj.

- Korupcija je uzurpirala institucije Republike Srpske i u njih ćemo vratiti zakone, i moj prijatelj Vukan je dobro rekao, naša osveta biće zakon i pravda – kaže Trivićeva.

Ona kaže kada se pobijedi korupcija, za šta postoji volja, odlučnost i spremnost, te kada se osigura politička stabilnost, dolaziće i investicije, otvaraće se fabrike i pogoni, zapošljavaće se narod, jer ,kako ističe, mnogo je prednosti za ekonomski razvoj cijele Republike Srpske, ali to je nemoguće dok god je na vlasti ovaj režim koji to crpi samo za sebe i sebi bliske ljude.

Slika

Trivićeva je dodala da će, kada se pobijedi korupcija biti više sredstava i za borce, penzionere, radnike, majke, djecu.

- Tek kada iz institucija istjeramo korupciju imaćemo uslove da uvedemo neradnu nedjelju u oblastima u kojima je to moguće, da imamo topli obrok kao zasebno primanje radnika, da naši osnovci imaju besplatne udžbenke, da produžimo porodiljsko odsustvo našim majkama. Omogućićemo da naši penzioneri u prvoj godini mandata rada nove Vlade imaju povećanje penzija za 10%, a borci povećanje boračkih primanja za 20% uz dodatak da nova Vlada sa borcima dogovori iznos za borački dodatak koji je realno izvodiv kako bismo se na adkvatan način kao društvo i država odužili onima koji su stvorili Republiku Srpsku - zaključila je Trivićeva.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 35m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    20h 57m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 12m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 5m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 11m
    1