Trivić: Pozivam MUP Srpske da zabrani održavanje SNSD-ovog derneka u Ribniku na godišnjicu „Oluje“

03.08.2022. 13:49
0
IZVOR: katera.news

Poslanik u Narodnoj skupštini Srpske, te kandidat za predsjednika Srpske Jelena Trivić pozvala je MUP Republike Srpske da javno zabrani održavanje SNSD-ovog derneka u Ribniku, koji je zakazan na dan obilježavanja godišnjice protjerivanja 250.000 Srba sa njihovih vijekovnih ognjišta.

- Svjedoci smo da su Milorad Dodik i njegov SNSD u proteklih nekoliko sedmica organizovali nekoliko muzičkih događaja pod nazivom "Krajiško veče". Na tim događajima se, po pravilu, Milorad Dodik i Vlado Đajić hvataju  mikrofona i zabavljaju prisutne. Upravo je pod tim nazivom zakazan muzički događaj u Ribniku, za dan 4. 8. 2022. godine. Nisam protivnik muzike i ne ulazim u to ko ima kakav muzički ukus. Međutim, smatram da se čak ni od Dodika nije očekivalo da organizuje nekakav dernek za pomenuti datum – rekla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, taj važni datum svaki Srbin sa velikom tugom obilježava kao godišnjicu protjerivanja 250.000 Srba iz Republike Srpske Krajine.

- Ako je Dodiku do slavlja na godišnjicu zločinačke akcije "Oluja", onda treba da ide u Zagreb i pravi dernek sa svojim šefovima Plenkovićem i Milanovićem – istakla je Trivićeva.

Ona je dodala da, „ukoliko neko pametan iz redova SNSD-a već nije donio odluku da otkaže pomenuti događaj u Ribniku, poziva MUP Republike Srpske da zabrani održavanje ovog skupa.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    23h 41m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    9h 14m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    23h 51m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    9h 20m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    9h 18m
    0