Тривић: Позивам МУП Српске да забрани одржавање СНСД-овог дернека у Рибнику на годишњицу „Олује“

03.08.2022. 13:49
0
ИЗВОР: katera.news

Посланик у Народној скупштини Српске, те кандидат за предсједника Српске Јелена Тривић позвала је МУП Републике Српске да јавно забрани одржавање СНСД-овог дернека у Рибнику, који је заказан на дан обиљежавања годишњице протјеривања 250.000 Срба са њихових вијековних огњишта.

- Свједоци смо да су Милорад Додик и његов СНСД у протеклих неколико седмица организовали неколико музичких догађаја под називом "Крајишко вече". На тим догађајима се, по правилу, Милорад Додик и Владо Ђајић хватају  микрофона и забављају присутне. Управо је под тим називом заказан музички догађај у Рибнику, за дан 4. 8. 2022. године. Нисам противник музике и не улазим у то ко има какав музички укус. Међутим, сматрам да се чак ни од Додика није очекивало да организује некакав дернек за поменути датум – рекла је Тривићева.

Према њеним ријечима, тај важни датум сваки Србин са великом тугом обиљежава као годишњицу протјеривања 250.000 Срба из Републике Српске Крајине.

- Ако је Додику до славља на годишњицу злочиначке акције "Олуја", онда треба да иде у Загреб и прави дернек са својим шефовима Пленковићем и Милановићем – истакла је Тривићева.

Она је додала да, „уколико неко паметан из редова СНСД-а већ није донио одлуку да откаже поменути догађај у Рибнику, позива МУП Републике Српске да забрани одржавање овог скупа.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    13h 13m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 29m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 45m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    8h 7m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 55m
    0