Trivić: Svi iskreni patrioti Republike Srpske su uz Srbe na Kosovu i Metohiji

06.11.2022. 15:14
0
IZVOR: katera.news

Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a, istakla je da je neodgovorna politika evropskih sila dovela srpski narod na Kosovu i Metohiji još jednom u egzistencijalnu opasnost.

Kako navodi Trivićeva, ni deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma samoproglašene vlasti u Prištini nisu ispunili osnovne stvari koje bi ublažile tenzije.

- U geopolotičkom zemljotresu koji je počeo ratom između Rusije i Ukrajine mnogi pokušavaju da izigravaju diplomatske veličine i mišiće pokazuju na Srbima. Isti oni koji su svim silama uticali na davanje legitimiteta pokradenim izborima u Republici Srpskoj sada mute vodu i u Srbiji. Lideri Njemačke i Francuske dodatno raspiruju mržnju kojom Aljbin Kurti napada Srbe širom Kosova i Metohije – rekla je ona.

Trivićeva ističe da je svjesna svega što srpski narod prolazi u ovim trenucima, jer, kako kaže, na svojoj je koži osjetila kako je to kad si u pravu a moćnici pogaze sve to.

Ona navodi da su njene misli i molitve sa svim Srbima koji ponosno stoje i brane našu duhovnu i nacionalnu kolijevku Kosovo i Metohiju.

- Rukovodstvu Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem želim da istraju u odgovornoj politici kakvu su vodili sve vrijeme i da uprkos svim iskušenjima i pritiscima, dijalogom i pregovorima razriješe ovu krizu. Sa vama su svi iskreni patrioti Republike Srpske jer odavde nema nazad – zaključila je ona.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u...
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 56m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    9h 11m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 2m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    13h 29m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    15h 21m
    0