Trivić: Svi iskreni patrioti Republike Srpske su uz Srbe na Kosovu i Metohiji

06.11.2022. 15:14
0
IZVOR: katera.news

Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a, istakla je da je neodgovorna politika evropskih sila dovela srpski narod na Kosovu i Metohiji još jednom u egzistencijalnu opasnost.

Kako navodi Trivićeva, ni deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma samoproglašene vlasti u Prištini nisu ispunili osnovne stvari koje bi ublažile tenzije.

- U geopolotičkom zemljotresu koji je počeo ratom između Rusije i Ukrajine mnogi pokušavaju da izigravaju diplomatske veličine i mišiće pokazuju na Srbima. Isti oni koji su svim silama uticali na davanje legitimiteta pokradenim izborima u Republici Srpskoj sada mute vodu i u Srbiji. Lideri Njemačke i Francuske dodatno raspiruju mržnju kojom Aljbin Kurti napada Srbe širom Kosova i Metohije – rekla je ona.

Trivićeva ističe da je svjesna svega što srpski narod prolazi u ovim trenucima, jer, kako kaže, na svojoj je koži osjetila kako je to kad si u pravu a moćnici pogaze sve to.

Ona navodi da su njene misli i molitve sa svim Srbima koji ponosno stoje i brane našu duhovnu i nacionalnu kolijevku Kosovo i Metohiju.

- Rukovodstvu Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem želim da istraju u odgovornoj politici kakvu su vodili sve vrijeme i da uprkos svim iskušenjima i pritiscima, dijalogom i pregovorima razriješe ovu krizu. Sa vama su svi iskreni patrioti Republike Srpske jer odavde nema nazad – zaključila je ona.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Natalija Trivić preuzela dužnost direktora Aerodroma Republike Srpske Natalija Trivić preuzela dužnost direktora Aerodroma Republike Srpske
Jelena Trivić najavila: „Formiramo Narodni front za Republiku Srpsku“ (VIDEO) Jelena Trivić najavila: „Formiramo Narodni front za Republiku Srpsku“ (VIDEO)
Najčitanije
 • Obavještenje vozačima sa područja Istočnog Novog Sarajeva (FOTO)
  7h 13m
  3
 • U Istočnoj Ilidži oduzet putnički automobil od višestrukog počinioca saobraćajnih prekršaja
  10h 0m
  0
 • Svi građani će i u naredna dva mjeseca imati zdravstveno osiguranje
  8h 21m
  0
 • Pjevačko društvo „Plavi neveni“ iz Foče petostruki pobjednik Sabora starog pjevanja u Srba
  11h 33m
  0
 • Počinje upis u srednje škole u Istočnom Sarajevu
  10h 13m
  0