Тривић: Сви искрени патриоти Републике Српске су уз Србе на Косову и Метохији

06.11.2022. 15:14
0
ИЗВОР: katera.news

Јелена Тривић, потпредсједник ПДП-а, истакла је да је неодговорна политика европских сила довела српски народ на Косову и Метохији још једном у егзистенцијалну опасност.

Како наводи Тривићева, ни десет година од потписивања Бриселског споразума самопроглашене власти у Приштини нису испунили основне ствари које би ублажиле тензије.

- У геополотичком земљотресу који је почео ратом између Русије и Украјине многи покушавају да изигравају дипломатске величине и мишиће показују на Србима. Исти они који су свим силама утицали на давање легитимитета покраденим изборима у Републици Српској сада муте воду и у Србији. Лидери Њемачке и Француске додатно распирују мржњу којом Аљбин Курти напада Србе широм Косова и Метохије – рекла је она.

Тривићева истиче да је свјесна свега што српски народ пролази у овим тренуцима, јер, како каже, на својој је кожи осјетила како је то кад си у праву а моћници погазе све то.

Она наводи да су њене мисли и молитве са свим Србима који поносно стоје и бране нашу духовну и националну колијевку Косово и Метохију.

- Руководству Републике Србије на челу са предсједником Александром Вучићем желим да истрају у одговорној политици какву су водили све вријеме и да упркос свим искушењима и притисцима, дијалогом и преговорима разријеше ову кризу. Са вама су сви искрени патриоти Републике Српске јер одавде нема назад – закључила је она.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Јелена Тривић најавила: „Формирамо Народни фронт за Републику Српску“ (ВИДЕО) Јелена Тривић најавила: „Формирамо Народни фронт за Републику Српску“ (ВИДЕО)
Игор Тошић напустио ПДП Игор Тошић напустио ПДП
ЦИК БиХ поново признао спорни гласачки листић за ПДП ЦИК БиХ поново признао спорни гласачки листић за ПДП
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  7h 31m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  10h 14m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  10h 28m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  10h 31m
  2
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  12h 10m
  0