Тривић: Сви искрени патриоти Републике Српске су уз Србе на Косову и Метохији

06.11.2022. 15:14
0
ИЗВОР: katera.news

Јелена Тривић, потпредсједник ПДП-а, истакла је да је неодговорна политика европских сила довела српски народ на Косову и Метохији још једном у егзистенцијалну опасност.

Како наводи Тривићева, ни десет година од потписивања Бриселског споразума самопроглашене власти у Приштини нису испунили основне ствари које би ублажиле тензије.

- У геополотичком земљотресу који је почео ратом између Русије и Украјине многи покушавају да изигравају дипломатске величине и мишиће показују на Србима. Исти они који су свим силама утицали на давање легитимитета покраденим изборима у Републици Српској сада муте воду и у Србији. Лидери Њемачке и Француске додатно распирују мржњу којом Аљбин Курти напада Србе широм Косова и Метохије – рекла је она.

Тривићева истиче да је свјесна свега што српски народ пролази у овим тренуцима, јер, како каже, на својој је кожи осјетила како је то кад си у праву а моћници погазе све то.

Она наводи да су њене мисли и молитве са свим Србима који поносно стоје и бране нашу духовну и националну колијевку Косово и Метохију.

- Руководству Републике Србије на челу са предсједником Александром Вучићем желим да истрају у одговорној политици какву су водили све вријеме и да упркос свим искушењима и притисцима, дијалогом и преговорима разријеше ову кризу. Са вама су сви искрени патриоти Републике Српске јер одавде нема назад – закључила је она.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  1h 31m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  14h 8m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  23h 42m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  17h 56m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  23h 0m
  1