Trnovo: Parastos za 130 poginulih boraca i 101 civila

14.02.2024. 15:51
0
IZVOR: srna.rs

U Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu danas je, Dana boraca, služen parastos za 130 boraca i 101 civila koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović i predsjednik Skupštine opštine Siniša Golijanin su nakon parastosa položili cvijeće u Spomen-kapeli na Centralnom spomen-obilježju i kod biste Srđana Kneževića na istoimenom trgu u Trnovu, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Pomenu i polaganju cvijeća prisustvovali su predstavnici opštinskih udruženja, Opštinske boračke organizacije Trnovo, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, Opštinske organizacije starješina vojske Republike Srpske, Udruženja logoraša opštine, te direktori javnih preduzeća i ustanova.

Širom Republike Srpske danas se obilježava Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpska u kojem su poginula 23.752 borca i 220 godina od Prvog srpskog ustanka.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    18h 3m
    2
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    23h 50m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    23h 54m
    0
  • Danas Markovdan
    6h 21m
    0
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    22h 3m
    0