Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice

22.04.2024. 15:07
0
IZVOR: nezavisne.com

Trudnica stara 22 godine iz Cazina, teže je povrijeđena jučer kada je na nju nasrnuo pas lutalica, a ovaj nemili događaj desio se u naselju Vilenjača.

Prema dostupnim informacijama iz policije, napad se dogodio kada je nesretna žena prolazila ulicom u pomenutom naselju, te ju je u tom trenutku napao pas.

U strahu, ona je počela trčati, te se u panici saplela, pala i doživjela teže povrede, a nakon što joj je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Cazinu, prebačena je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa na ulicama ovoga grada značajno se povećao poslednjih mjeseci, a u Cazinu ne postoji sklonište za napuštene životinje gdje bi se oni eventualno mogli smjestiti.

Identične probleme, kada je riječ o psima lutalicama, dijele i svi drugi gradovi i općine na području Unsko sanskog kantona, jer ne postoji sistemsko rješenje za napuštene životinje, a sve mjere koje se poduzimaju po tom pitanju imaju kratkoročne efekte.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test
Fond će konačno refundirati prenatalni test trudnicama u Srpskoj? Fond će konačno refundirati prenatalni test trudnicama u Srpskoj?
U planu 8.300 besplatnih testova za trudnice U planu 8.300 besplatnih testova za trudnice
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    22h 5m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 1m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    21h 5m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    17h 58m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    11h 49m
    0