Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice

22.04.2024. 15:07
0
IZVOR: nezavisne.com

Trudnica stara 22 godine iz Cazina, teže je povrijeđena jučer kada je na nju nasrnuo pas lutalica, a ovaj nemili događaj desio se u naselju Vilenjača.

Prema dostupnim informacijama iz policije, napad se dogodio kada je nesretna žena prolazila ulicom u pomenutom naselju, te ju je u tom trenutku napao pas.

U strahu, ona je počela trčati, te se u panici saplela, pala i doživjela teže povrede, a nakon što joj je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Cazinu, prebačena je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa na ulicama ovoga grada značajno se povećao poslednjih mjeseci, a u Cazinu ne postoji sklonište za napuštene životinje gdje bi se oni eventualno mogli smjestiti.

Identične probleme, kada je riječ o psima lutalicama, dijele i svi drugi gradovi i općine na području Unsko sanskog kantona, jer ne postoji sistemsko rješenje za napuštene životinje, a sve mjere koje se poduzimaju po tom pitanju imaju kratkoročne efekte.

Komentari 0
Povezane vijesti
Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test
Fond će konačno refundirati prenatalni test trudnicama u Srpskoj? Fond će konačno refundirati prenatalni test trudnicama u Srpskoj?
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  23h 4m
  4
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  21h 7m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  21h 54m
  9
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  6h 1m
  0
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  4h 41m
  0