Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice

22.04.2024. 15:07
0
IZVOR: nezavisne.com

Trudnica stara 22 godine iz Cazina, teže je povrijeđena jučer kada je na nju nasrnuo pas lutalica, a ovaj nemili događaj desio se u naselju Vilenjača.

Prema dostupnim informacijama iz policije, napad se dogodio kada je nesretna žena prolazila ulicom u pomenutom naselju, te ju je u tom trenutku napao pas.

U strahu, ona je počela trčati, te se u panici saplela, pala i doživjela teže povrede, a nakon što joj je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Cazinu, prebačena je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa na ulicama ovoga grada značajno se povećao poslednjih mjeseci, a u Cazinu ne postoji sklonište za napuštene životinje gdje bi se oni eventualno mogli smjestiti.

Identične probleme, kada je riječ o psima lutalicama, dijele i svi drugi gradovi i općine na području Unsko sanskog kantona, jer ne postoji sistemsko rješenje za napuštene životinje, a sve mjere koje se poduzimaju po tom pitanju imaju kratkoročne efekte.

Komentari 0
Povezane vijesti
Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test
Fond će konačno refundirati prenatalni test trudnicama u Srpskoj? Fond će konačno refundirati prenatalni test trudnicama u Srpskoj?
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 27m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 26m
    0
  • Zemljotres u BiH
    9h 2m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 23m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    11h 6m
    9