Tunguz: Srećan sam što sam dio "Slavije"

28.01.2022. 17:43
3
IZVOR: sportdc.net

Košarkaši Slavije će utakmicom u nedjelju u Banjaluci protiv Akademije Borca nastaviti takmičenje u Prvoj ligi Republike.

Biće ovo prva utakmica u 2022. godini za Slaviji, a nakon što je meč prvog kola drugog dijela protiv Drine Princip odložen zbog loše zdrastvene situacije u Slaviji.

- Da, očekuje nas drugi dio sezone. Po meni, biće još zahtjevnije i teže nego u prvom dijelu. Moramo ući fokusirani u svaki meč koji je pred nama i bez kalkulacija kako bismo ostvarili što bolju poziciju u plej ofu. Zimsku pauzu smo maksimalno iskoristili da se što bolje pripremimo za predstojeći dio prvenstva, tako da smo spremni za ono što nas očekuje - rekao je za portal "SportDC.net" Aleksandar Tunguz. 

Imala je Slavija tokom pauze problema sa povredama, bolesti igrača, koronavirusom, tako da je i odložen meč prvog kola.

- Imali smo nažalost dosta pehova, bilo je igrača i sa gripom. Sada je to sve prošlo, to je najbitnije. Svi momci su se vratili i eto na neki način nam je i godilo to što je prvenstvo pomjereno za sedam dana. 

Zna Tunguz da neće biti lako protiv Borčevog podmlatka, ali uz maksimalnu ozbiljnost i koncentraciju vjeruje u pobjedu na strani.

- Borac Akademija je mlada i perspektivna ekipa. Momci koji su željni dokazivanja i u mečeve ulaze rasterećeno. Očekujem utakmicu visokog inteziteta, sa dosta trčanja i sa brzom igrom. Iskustvo je na našoj strani. U punom smo sastavu, tako da od samog početka utakmice možemo ući agresivno i ozbiljno, bez mnogo kalkulacija. Naravno, očekujem pozitivan ishod po nas.

Nisu u Slaviji krili da im je ambicija borba za prvo mjesto, a to je i dalje otvoreno, mada su svjesni i oni da je tu sada Budućnost prvi favorit.

- Imamo šansu da uđemo u najviši rang bh. košarke, ali za sada je rano pričati o tome. Na nama je da damo sve od sebe i idemo polako od utakmice do utakmice.

Aleksandar Tunguz je ljetos stigao u Slaviju i nije zažalio.

- Prošlo je pola godine od kako sam ovdje. Nije se bilo teško navići na novu sredinu kada pored sebe imaš dobre momke i saigrače pored sebe, a to Slavija ima. Svi u klubu, od uprave i trenera, pa do igrača su maksimalno korektni od početka sezone i ovo je dobar izbor i srećan sam što sam dio ove priče.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Hm 28.01.2022. 20:36
    Uložili 15 miliona maraka a sala prdi prazna
  • Generic placeholder image
    Sportista 28.01.2022. 20:28
    Imate dobar tim, ali su vam uslovi za rad nikakvi. Zašto ne trenirate i ne igrate u novoj dvorani? Da li smo je pravili za političke skupove pozicije i opozicije ili za vas?
  • Generic placeholder image
    Anonimno 28.01.2022. 18:09
    Tunguz HAHAHAHAHAHHA
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 22m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 27m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 55m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 29m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 35m
    0