Tužilaštvo istražuje smrt sarajevskog epidemiologa

07.04.2020. 15:35
0
IZVOR: nezavisne.com

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet u vezi smrti sarajevskog epidemiologa Šefika Pašagića, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Nakon što je Elna Pašagić, supruga preminulog epidemiologa izjavila da je za njegovu smrt odgovorno zdravstvo, a ne virus korona, juče su se oglasili i iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na čijoj klinici je Pašagić liječen.

- Želimo da javnost zna da je pacijent Š.P. tretiran s izuzetnom pažnjom i profesionalnošću, uz najbolju propisanu terapiju u toku boravka u KCUS-u – izolatorij Podhrastovi. Ne zbog toga što je ljekar, nego zbog toga što jednako tretiramo sve pacijente, profesionalno i s punom pažnjom", naveli su iz KCUS-a.

Naveli su da je on primljen na kliniku Podhrastovi, "tj. dovezen vozilom Doma zdravlja 1. aprila u 17:35, bez prethodne najave, što je obaveza Doma zdravlja". "Iako je pacijent naveo da je 'negativan', infektolog je odmah izrazio sumnju na KOVID-19. Pacijent je smješten u sobu - apartman, bez drugih bolesnika, do dolaska nalaza. Napominjemo, izolatorij na Podhrastovima nema čekaonicu, tako da pacijent nije mogao 'čekati u čekaonici'. Pacijent Š.P. je naveo da je "pravo bolestan od 19. marta 2020. godine i da je liječen u kućnim uslovima".

- Porodica zna ko ga je privatno liječio skoro 13 dana, mi ne znamo - naveli su, između ostalog, iz KCUS-a. 

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    18h 49m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    15h 21m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    7h 52m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    9h 42m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    20h 19m
    1