Тужилаштво истражује смрт сарајевског епидемиолога

07.04.2020. 15:35
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тужилаштво Кантона Сарајево формирало је предмет у вези смрти сарајевског епидемиолога Шефика Пашагића, потврђено је из Тужилаштва.

Након што је Елна Пашагић, супруга преминулог епидемиолога изјавила да је за његову смрт одговорно здравство, а не вирус корона, јуче су се огласили и из Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС), на чијој клиници је Пашагић лијечен.

- Желимо да јавност зна да је пацијент Ш.П. третиран с изузетном пажњом и професионалношћу, уз најбољу прописану терапију у току боравка у КЦУС-у – изолаториј Подхрастови. Не због тога што је љекар, него због тога што једнако третирамо све пацијенте, професионално и с пуном пажњом", навели су из КЦУС-а.

Навели су да је он примљен на клинику Подхрастови, "тј. довезен возилом Дома здравља 1. априла у 17:35, без претходне најаве, што је обавеза Дома здравља". "Иако је пацијент навео да је 'негативан', инфектолог је одмах изразио сумњу на КОВИД-19. Пацијент је смјештен у собу - апартман, без других болесника, до доласка налаза. Напомињемо, изолаториј на Подхрастовима нема чекаоницу, тако да пацијент није могао 'чекати у чекаоници'. Пацијент Ш.П. је навео да је "право болестан од 19. марта 2020. године и да је лијечен у кућним условима".

- Породица зна ко га је приватно лијечио скоро 13 дана, ми не знамо - навели су, између осталог, из КЦУС-а. 

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    16h 38m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    13h 10m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    5h 41m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    7h 31m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    18h 8m
    1