Tužilaštvo zatražilo dugotrajni zatvor za ubistvo Lazarevića

02.09.2019. 20:55
0
IZVOR: Glas Srpske

Republički tužilac Dragica Glušac zatražila je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da na dugotrajni zatvor osudi Sašu Vidovića (37) iz Bijeljine i Aleksandra Bulatovića (33) iz Banjaluke zbog ubistva Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva.

Njima se opet sudi zbog ovog zločina jer je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju presudu kojom su bili osuđeni na 39 godina robije i slučaj vratio na novo suđenje. Tužilac Glušac istakla je da je  u ponovljenom postupku dokazana krivica optuženih koji su detaljno isplanirali ubistvo.

- Nabavili su oružje, ukrali vozilo koje su zapalili u Sarajevu da prikriju tragove - rekla je Glušac i dodala da traži da im se produži pritvor u kome se nalaze.

Branilac optuženog Bulatovića, advokat Milan Petković kazao je da tužilaštvo ničim nije dokazalo krivicu njegovog klijenta.

- Istraga je bila površna, a pojedini dokazi su nezakoniti. Nema očevidaca ubistva, ni paljenja vozila ni nabake oružja. U vozilu za koje  tužilaštvo tvrdi da je korišteno u zločinu, nađeni su jakna i peškir za koji ne znamo čiji su. To ukazuje na postojanje druge osobe - kazao je Petković.

Bulatović je kazao da mu je žao što je Lazarević ubijen, ali da ni na koji način nije doprinio njegovoj smrti niti je  učestovao u zločinu.

- Tri godine sam zatočenik optužnice. Sa  Lazarevićem sam bio u dobrim odnosima i nisam imao motiv da mu naudim -kazao je Bulatović.

Otac ubijenog Lazarevića, Braco istakao je da Sud optužene treba da osudi ako su krivi, a ako nisu onda neka ih pusti i oslobodi.

Odbrana optuženog Saše Vidovića nije iznijela završne riječi i to će učiniti na sledećem ročištu. Vidovića i Bulatovića terete da Lazarevića umsrtili 16. oktobra 2016. godine kada su na njega dva časa iza ponoći ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u “golfu 7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ubio suprugu, pa sebe Ubio suprugu, pa sebe
Policija o trostrukom ubistvu u Sanskom Mostu Policija o trostrukom ubistvu u Sanskom Mostu
Uhapšen ubica žene u Sarajevu Uhapšen ubica žene u Sarajevu
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 43m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 34m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 21m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 47m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 29m
    0