Тужилаштво затражило дуготрајни затвор за убиство Лазаревића

02.09.2019. 20:55
0
ИЗВОР: Глас Српске

Републички тужилац Драгица Глушац затражила је од вијећа бањалучког Окружног суда да на дуготрајни затвор осуди Сашу Видовића (37) из Бијељине и Александра Булатовића (33) из Бањалуке због убиства Мирослава Лазаревића из Источног Сарајева.

Њима се опет суди због овог злочина јер је Врховни суд Републике Српске укинуо ранију пресуду којом су били осуђени на 39 година робије и случај вратио на ново суђење. Тужилац Глушац истакла је да је  у поновљеном поступку доказана кривица оптужених који су детаљно испланирали убиство.

- Набавили су оружје, украли возило које су запалили у Сарајеву да прикрију трагове - рекла је Глушац и додала да тражи да им се продужи притвор у коме се налазе.

Бранилац оптуженог Булатовића, адвокат Милан Петковић казао је да тужилаштво ничим није доказало кривицу његовог клијента.

- Истрага је била површна, а поједини докази су незаконити. Нема очевидаца убиства, ни паљења возила ни набаке оружја. У возилу за које  тужилаштво тврди да је кориштено у злочину, нађени су јакна и пешкир за који не знамо чији су. То указује на постојање друге особе - казао је Петковић.

Булатовић је казао да му је жао што је Лазаревић убијен, али да ни на који начин није допринио његовој смрти нити је  учестовао у злочину.

- Три године сам заточеник оптужнице. Са  Лазаревићем сам био у добрим односима и нисам имао мотив да му наудим -казао је Булатовић.

Отац убијеног Лазаревића, Брацо истакао је да Суд оптужене треба да осуди ако су криви, а ако нису онда нека их пусти и ослободи.

Одбрана оптуженог Саше Видовића није изнијела завршне ријечи и то ће учинити на следећем рочишту. Видовића и Булатовића терете да Лазаревића умсртили 16. октобра 2016. године када су на њега два часа иза поноћи испалили 24 хица из аутоматске пушке док се возио у “голфу 7” у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 22m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 24m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 17m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 25m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    13h 52m
    1