U Banjaluci šest novozaraženih

24.03.2020. 17:15
0
IZVOR: Srna

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je u ovom gradu šest novozaraženih lica virusom korona i sada ih je ukupno 71, te da će biti formiran šatorski smještaj na lokaciji Rakovačkih bara za lica koja prekrše kućnu izolaciju.

- Generalna ocjena je da smo dosadašnjim mjerama, koje smo zajednički preduzimali, uspjeli držati situaciju pod kontrolom- rekao je novinarima Radojičić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka.

On je istakao će od četvrtka, 26. marta, u Banjaluci biti ukinut gradski prevoz i biti uveden veoma redukovan način prevoza za lica kojima je neophodan, a među njima su zdravstveni radnici.

- Redukovan prevoz, koji će finansirati grad, biće uveden, prije svega, za zdravstvene radnike, ali i za administraciju, policiju i neke druge djelatnosti. Prevoz će biti besplatan, a od sutra će biti uređen prevoz personalnih asistenata za lica sa invaliditetom-  rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, postoji određena bojazan za naredne sedmice, jer je veliki broj državljana Srpske i BiH ušao u zemlju.

- Postoji potencijalni problem da neodgovorna lica kretanjem prenesu virus na druge i da dođe do značajnog rasta broja zaraženih. U posljednje tri ili četiri sedmice mogli smo sve da kontrolišemo i imamo identifikovana sva lica. Važno je što nemamo smrtnih slučajeva, iako ima pacijenata sa težom kliničkom slikom - rekao je Radojičić.

On je naglasio da sve postojeće mjere ostaju na snazi.

- Osim postojećih mjera, biće preduzete neke druge među kojima je formiranje šatorskog naselja. Suština je da one koji su neodgovorni prema sebi i drugima ne smještamo u hotel, nego da im damo nužni smještaj - rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je donesena mjera i za javne vrtiće u Banjaluci koji će se za mart plaćati 50 odsto, dok se za april neće plaćati.

Radojičić je naveo i da je utvrđen novi režim radi u Komunalnoj policiji i inspekciji.

- Kada je riječ o mogućnostima kretanja za vrijeme policijskog časa, informisani smo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da je broj prekršaja izuzetno mali i da građani poštuju ovu mjeru. Apelujemo da broj propusnica bude minimalan - rekao je Radojičić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima
Osmočlana porodica Paspalj primjer složne i vrijedne porodice Osmočlana porodica Paspalj primjer složne i vrijedne porodice
Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    8h 25m
    11
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    8h 2m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    3h 50m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    8h 34m
    4
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    21h 15m
    0