У Бањалуци шест новозаражених

24.03.2020. 17:15
0
ИЗВОР: Срна

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је у овом граду шест новозаражених лица вирусом корона и сада их је укупно 71, те да ће бити формиран шаторски смјештај на локацији Раковачких бара за лица која прекрше кућну изолацију.

- Генерална оцјена је да смо досадашњим мјерама, које смо заједнички предузимали, успјели држати ситуацију под контролом- рекао је новинарима Радојичић након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука.

Он је истакао ће од четвртка, 26. марта, у Бањалуци бити укинут градски превоз и бити уведен веома редукован начин превоза за лица којима је неопходан, а међу њима су здравствени радници.

- Редукован превоз, који ће финансирати град, биће уведен, прије свега, за здравствене раднике, али и за администрацију, полицију и неке друге дјелатности. Превоз ће бити бесплатан, а од сутра ће бити уређен превоз персоналних асистената за лица са инвалидитетом-  рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, постоји одређена бојазан за наредне седмице, јер је велики број држављана Српске и БиХ ушао у земљу.

- Постоји потенцијални проблем да неодговорна лица кретањем пренесу вирус на друге и да дође до значајног раста броја заражених. У посљедње три или четири седмице могли смо све да контролишемо и имамо идентификована сва лица. Важно је што немамо смртних случајева, иако има пацијената са тежом клиничком сликом - рекао је Радојичић.

Он је нагласио да све постојеће мјере остају на снази.

- Осим постојећих мјера, биће предузете неке друге међу којима је формирање шаторског насеља. Суштина је да оне који су неодговорни према себи и другима не смјештамо у хотел, него да им дамо нужни смјештај - рекао је Радојичић.

Он је напоменуо да је донесена мјера и за јавне вртиће у Бањалуци који ће се за март плаћати 50 одсто, док се за април неће плаћати.

Радојичић је навео и да је утврђен нови режим ради у Комуналној полицији и инспекцији.

- Када је ријеч о могућностима кретања за вријеме полицијског часа, информисани смо од Министарства унутрашњих послова Републике Српске да је број прекршаја изузетно мали и да грађани поштују ову мјеру. Апелујемо да број пропусница буде минималан - рекао је Радојичић.

Коментари 0
Повезане вијести
Амфитеатри високошколских установа у Српској отварају врата студентима Амфитеатри високошколских установа у Српској отварају врата студентима
Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице
Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    6h 10m
    2
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    5h 47m
    0
  • Породица Топић има још једно чудо: Софија оборила рекорд сестре Ангелине
    23h 30m
    0
  • Компликован политички систем: На овај начин се рачунају мандати у БиХ
    19h 0m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    6h 19m
    3