U Bolnici “Srbija” hospitalizovan oboljeli od virusa korona

29.05.2020. 12:44
0
IZVOR: SRNA

Testiranjem je utvrđeno da je virusom korona zaražen pacijent iz Istočne Ilidže koji se od ranije liječi u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je da je taj pacijent ranije hospitalizovan u ovoj ustanovi sa teškom kliničkom slikom, bez simptoma kovida-19.

Šešlija je naveo da je pacijent tokom liječenja dobio temperaturu, nakon čega je testiran na virus korona i jutros je stigao pozitivan nalaz.

On je napomenuo da je osoblje Bolnice koristilo zaštitnu opremu i radilo u skladu sa svim procedurama koje su ranije donesene, ali da će biti testirani svi zasposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženim.

Šešlija je naglasio da od juna nastavljaju sa redovnim radom doktori koji dolaze u Bolnicu "Srbija" iz drugih ustanova.

Prema njegovim riječima, 5. juna dolazi torakalni hirurg Vlado Cvijanović, a pregled se može zakazati na broj telefona 057/325-329.

Dječiji hirurg Dejan Kafka preglede će obavljati 11. i 12. juna, a pregled se može zakazati na broj telefona 057/325-310, dok 22. i 23. juna dolazi dječiji ortoped Igor Šešlija, a zakazivanje je na broj telefona 057/325-326.

On je naglasio da je u porodilištu Bolnice "Srbija" od početka godine rođeno 197 beba, dok su u istom periodu prošle godine rođene 184 bebe.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
U Srpskoj prošle godine prijavljeno 129 novooboljelih od tuberkuloze U Srpskoj prošle godine prijavljeno 129 novooboljelih od tuberkuloze
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    15h 2m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    20h 17m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    9h 45m
    2
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    11h 45m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    18h 3m
    0