U Bolnici „Srbija“ uspostavljena saradnja sa torakalnim hirurgom Vladom Cvijanovićem

14.10.2019. 19:36
0
IZVOR: Srna

Rukovodstvo Bolnice "Srbija" danas je dogovorilo saradnju sa jednim od najpoznatijih torakalnih hirurga u regionu profesorom doktorom Vladom Cvijanovićem, koji će prve preglede i operacije obaviti od 28. oktobra do 1. novembra, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija rekao je da je do odlaska doktora Slavka Ždrala u penziju 2014. godine ova bolnica bila prepoznatljiva po operacijama grudnog koša, koje su samo rađene u Bolnici "Srbija" i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

-Povratkom specijaliste grudne hirurgije doktora Nenada Ždrala stvoreni su svi potrebni uslovi da se u našoj bolnici ponove krene sa ovom vrstom operacija-, naglasio je Šešlija, poručivši da je pacijent na prvom mjestu i da je za njega najvažnije da sugrađanima u bolnici "Srbija" bude pružena najbolja zdravstvena usluga u cijeloj regiji.

Šešlija ističe da je veoma značajno što će ovakav eminentni stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije, osim složenih operacija, raditi i na edukaciji doktora u ovoj ustanovi, kako bi se ovaj nivo usluga i dalje zadržao u Bolnici "Srbija".

Doktor Vlado Cvijanović zaposlen je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od 1994. godine, gdje je napredovao u svom stručnom i naučnom radu, a to znanje je sticao širom evropskih klinika gdje se radi najbolja torakalna hirurgija, navodi se u saopštenju.

Od 2001. godine angažovan je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je prešao put od asistenta do redovnog profesora na Katedri za hirurgiju.

Redovan je član velikog broja domaćih i stranih stručnih udruženja. Autor je i koautor više naučnih, stručnih radova i knjiga.

Od 2007. godine profesor Cvijanović pokrenuo je i osnovao tim za video-asistiranu torakoskopsku hirurgiju /VATS/ koja je danas zlatni standard.

Sve informacije u vezi sa prijavom za pregled kod profesora Cvijanovića moguće je dobiti od doktora Nenada Ždrala na broj telefona: 057/325-311 lokal 329 - Odjeljenje hirurgije Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječak pao kroz prozor osnovne škole Dječak pao kroz prozor osnovne škole
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 45m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 36m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 23m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 49m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 31m
    0