U budžetu planirati sredstva za izgradnju centralnog spomenika

07.12.2020. 15:49
0
IZVOR: SRNA

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske zatražila je danas da se u narednoj budžetskoj godini planiraju sredstva za izgradnju centralnog spomenika poginulim borcima i srpskim patriotama koji su ugradili živote u temelje Srpske.

- Centralni memorijalni spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske treba da snažno njeguje kulturu sjećanja na proteklo vrijeme i sačuva od zaborava svijetle likove boraca koji su hrabro branili srpski narod, ljudsko dostojanstvo i Republiku Srpsku - saopšteno je iz ove organizacije.

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske podsjeća da je prije godinu dana uputila zahtjev republičkim institucijama i gradu Banjaluci za izgradnju spomenika, napominjući da je prošlo 25 godina od proteklog rata i da "blijede sjećanja na jedno časno vrijeme kada se jurišalo za srpsku čast, slobodu i Republiku Srpsku".

U saopštenju se navodi da je Organizacija starješina prije godinu dana podnijela prijedlog institucijama Srpske za formiranje vojnog muzeja u Banjaluci gdje bi se čuvale zastave ratnih jedinica Vojske Republike Srpske i muzejska građa, priređivale prigodne izložbe i okupljala udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske ističu da za to nisu potrebni posebni prostori budući da u Banjaluci postoji stari Dom JNA u Ulici fra Grge Martića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Služen pomen poginulim borcima Vojske Republike Srpske Služen pomen poginulim borcima Vojske Republike Srpske
Kako je dvadesetogodišnjakinja postala simbol Garde Republike Srpske Kako je dvadesetogodišnjakinja postala simbol Garde Republike Srpske
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    13h 35m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    13h 6m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    13h 29m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    9h 22m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    5h 17m
    2