У буџету планирати средства за изградњу централног споменика

07.12.2020. 15:49
0
ИЗВОР: СРНА

Организација старјешина Војске Републике Српске затражила је данас да се у наредној буџетској години планирају средства за изградњу централног споменика погинулим борцима и српским патриотама који су уградили животе у темеље Српске.

- Централни меморијални споменик погинулим борцима Војске Републике Српске треба да снажно његује културу сјећања на протекло вријеме и сачува од заборава свијетле ликове бораца који су храбро бранили српски народ, људско достојанство и Републику Српску - саопштено је из ове организације.

Организација старјешина Војске Републике Српске подсјећа да је прије годину дана упутила захтјев републичким институцијама и граду Бањалуци за изградњу споменика, напомињући да је прошло 25 година од протеклог рата и да "блиједе сјећања на једно часно вријеме када се јуришало за српску част, слободу и Републику Српску".

У саопштењу се наводи да је Организација старјешина прије годину дана поднијела приједлог институцијама Српске за формирање војног музеја у Бањалуци гдје би се чувале заставе ратних јединица Војске Републике Српске и музејска грађа, приређивале пригодне изложбе и окупљала удружења проистекла из Oдбрамбено-отаџбинског рата.

Из Организације старјешина Војске Републике Српске истичу да за то нису потребни посебни простори будући да у Бањалуци постоји стари Дом ЈНА у Улици фра Грге Мартића.

Коментари 0
Повезане вијести
Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО) Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
Служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске Служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске
Како је двадесетогодишњакиња постала симбол Гарде Републике Српске Како је двадесетогодишњакиња постала симбол Гарде Републике Српске
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 35m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 10m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 9m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 36m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 28m
    0