U čarapama švercovao 59.000 evra

25.11.2022. 14:25
0
IZVOR: nezavisne.com

Carinici su danas na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 59.000 evra, koje je jedan putnik sakrio u nekoliko čarapa.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW strane registarcije, kojim je iz Njemačke ka Grčkoj sam putovao 55-godišnji muškarac, koji je carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje.

Tokom pregleda na zadnjem sjedištu automobila pronađena je torba sa ličnim stvarima, među kojima je bilo i nekoliko čarapa napunjenih devizama.

Dio novca bio je sakriven i u džepu farmerica, koje su takođe bile spakovane u torbu.

Od 59.000 evra, koliko je ukupno pronađeno, putniku je vraćeno dozvoljenih 10.000, koliko je moguće nositi sa sobom preko granice bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 25m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 49m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    9h 4m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    2h 23m
    5
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    10h 43m
    0