U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića

16.04.2024. 09:39
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje promociju knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića u četvrtak, 18. aprila.

Promocija će se održati u Interent čitaonici Matične biblioteke u 19.00 časova.

Kako su naveli iz Matične biblioteke, riječ je o zbirci koja sadrži devet pripovijedaka ispričanih mahom u prvom licu u kojima j  pisac stvorio pravi ambijent za romaneskno iskazivanje života jedne generacije od djetinjstva do još jednog besmislenog rata u kome će se naći dojučerašnji dječaci i djevojčice, sada ili kao oni koji napuštaju svoje domove, kao ratnici ili logoraši.

- U ovim pričama upoznajemo Sarajevo, uglavnom njegova periferna naselja i život u njima koji je predstavljen zbivanjima, portretisanjem i dijalozima junaka više nego piščevim opisivanjem. Tu je i precizan vremenski okvir – vrijeme ratnih previranja, uz retrospektivno vraćanje u blisku prošlost, sa kratkim izletima u buduća zbivanja – poručili su.

Komentari 0
Povezane vijesti
Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe! Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 13m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 12m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 48m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 9m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 52m
    9