U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića

16.04.2024. 09:39
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje promociju knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića u četvrtak, 18. aprila.

Promocija će se održati u Interent čitaonici Matične biblioteke u 19.00 časova.

Kako su naveli iz Matične biblioteke, riječ je o zbirci koja sadrži devet pripovijedaka ispričanih mahom u prvom licu u kojima j  pisac stvorio pravi ambijent za romaneskno iskazivanje života jedne generacije od djetinjstva do još jednog besmislenog rata u kome će se naći dojučerašnji dječaci i djevojčice, sada ili kao oni koji napuštaju svoje domove, kao ratnici ili logoraši.

- U ovim pričama upoznajemo Sarajevo, uglavnom njegova periferna naselja i život u njima koji je predstavljen zbivanjima, portretisanjem i dijalozima junaka više nego piščevim opisivanjem. Tu je i precizan vremenski okvir – vrijeme ratnih previranja, uz retrospektivno vraćanje u blisku prošlost, sa kratkim izletima u buduća zbivanja – poručili su.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prijeti li kamenolom u Kijevu da blokira put ka Hercegovini? Prijeti li kamenolom u Kijevu da blokira put ka Hercegovini?
Sutra edukativno predavanje o koracima u slučaju nestanka djeteta u OŠ „Sveti Sava“ Sutra edukativno predavanje o koracima u slučaju nestanka djeteta u OŠ „Sveti Sava“
Počinje festival harmonike "Akordeon art plus" Počinje festival harmonike "Akordeon art plus"
Najčitanije
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  11h 19m
  3
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  6h 44m
  1
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  11h 10m
  0
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  12h 2m
  0
 • Prijeti li kamenolom u Kijevu da blokira put ka Hercegovini?
  2h 19m
  0