U dvodnevnoj akciji krv će dati 56 pripadnika PU Istočno Sarajevo (FOTO)

26.03.2024. 11:22
0
IZVOR: katera.news

U dvodnevnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, danas i sutra, oko 56 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo darovaće ovu, za život dragocjenu tečnost.

Akcija je organizovana povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, a načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je da se zaposleni u ovoj upravi nekoliko puta godišnje odazivaju na ovakve akcije.

- Na ovaj način iskazujemo visok stepen humanosti i nadamo se da će ova krv nekome spasiti život – rekao je on, dodajući da je krv darovao sedam puta.

Prema njegovim riječima, dobrovoljni davalac krvi je postao zahvaljujući stalnim akcijama dobrovoljnog davalašta koje organizuje MUP Republike Srpske.

Slika

Foto: katera.news

Saša Nikolić, pripadnik Jedinice žandarmerije Pale, naveo je da rado učestvuje u ovakvim akcijama jer je svjestan značaja darovanja krv.

- U Odrbambeno-otadžbinskom ratu sam dva puta bio ranjavan i tada je meni trebala krv, stoga ću darovatu krv sve dok budem mogao, jer je to zaista human čin – rekao je Nikolić.

Šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić zahvalila se pripadnicim MUP-a ističući da su oni redovni davaoci krv.

-   Nama su ove akcije jako značajne, jer su sigurne. Tri puta godišnje imamo akcije u kojima policija daruje krv i to nam obezbjeđuje sigurne rezerve i samim time manji je pritisak na namjenske davoce, porodice i sve one koji budu u potrebi - rekla je ona.

Slika

Foto: katera.news

Stojanović Lukić je pozvala građane da učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krv.

- Radujemo se svakom mladom davaocu koji dođe da prvi put da krv, jer su oni davaoci na koje ćemo se u narednim godinama oslanjati, pošto svake godine određeni broj davalaca iz zdravstvenog ili nekog drugog razloga prestane da daje krv – istakla je rekla je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Krađa u Palama Krađa u Palama
U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
PU Istočno Sarajevo: Za tri mjeseca smanjenje krivičnih djela za 14 odsto PU Istočno Sarajevo: Za tri mjeseca smanjenje krivičnih djela za 14 odsto
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 57m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    22h 19m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 34m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 27m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 33m
    1