У дводневној акцији крв ће дати 56 припадника ПУ Источно Сарајево (ФОТО)

26.03.2024. 11:22
0
ИЗВОР: katera.news

У дводневној акцији добровољног даривања крви, данас и сутра, око 56 припадника Полицијске управе Источно Сарајево дароваће ову, за живот драгоцјену течност.

Акција је организована поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, а начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је да се запослени у овој управи неколико пута годишње одазивају на овакве акције.

- На овај начин исказујемо висок степен хуманости и надамо се да ће ова крв некоме спасити живот – рекао је он, додајући да је крв даровао седам пута.

Према његовим ријечима, добровољни давалац крви је постао захваљујући сталним акцијама добровољног давалашта које организује МУП Републике Српске.

Слика

Фото: katera.news

Саша Николић, припадник Јединице жандармерије Пале, навео је да радо учествује у оваквим акцијама јер је свјестан значаја даровања крв.

- У Одрбамбено-отаџбинском рату сам два пута био рањаван и тада је мени требала крв, стога ћу даровату крв све док будем могао, јер је то заиста хуман чин – рекао је Николић.

Шеф Службе трансфузије у Болници "Србија" Јелена Стојановић Лукић захвалила се припадницим МУП-а истичући да су они редовни даваоци крв.

-   Нама су ове акције јако значајне, јер су сигурне. Три пута годишње имамо акције у којима полиција дарује крв и то нам обезбјеђује сигурне резерве и самим тиме мањи је притисак на намјенске давоце, породице и све оне који буду у потреби - рекла је она.

Слика

Фото: katera.news

Стојановић Лукић је позвала грађане да учествују у акцијама добровољног даривања крв.

- Радујемо се сваком младом даваоцу који дође да први пут да крв, јер су они даваоци на које ћемо се у наредним годинама ослањати, пошто сваке године одређени број давалаца из здравственог или неког другог разлога престане да даје крв – истакла је рекла је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 57m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 48m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 15m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 7m
    0