U Istočnoj Ilidži otvorena izložba slika za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju

06.11.2023. 13:51
0
IZVOR: srna.rs

Prodajna izložba slika rađenih tehnikom enkaustika, čiji je prihod namijenjen djeci sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, otvorena je u Istočnoj Ilidži.

Direktora "Forum teatra" iz Istočnog Sarajeva Vitomir Mitrić rekao je da će izložba 30 slika članova Udruženja "Perspektiva plus" biti otvorena do 16. novembra.

Mitrić je pojasnio da su slike izrađene u okviru projekta "Zajednice koje brinu" u koju su bili uključeni "Forum teatar" i Udruženje "Perspektiva plus" iz Istočnog Sarajeva uz podršku agencije UN žene, Instituta za populaciju i razvoj, te opštine Istočna Ilidža.

Zamjenik načelnika Istočne Ilidže Miroslav Lučić rekao je novinarima da ova lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa nevladinim sektorom, te da će opština nastaviti da pomaže nevladine organizacije, a naročito udruženja koja se bave brigom i zaštitom djece sa posebnim potrebama.

Lučić je naveo da će sredstva obezbijeđena prodajom slika olakšati svakodnevni život djece sa posebnim potrebama.

Predsjednik Udruženja "Perspektiva plus" Rajka Simanić rekla je da su se članovi Udruženja, uglavnom treće životne dobi, rado odazvali ovom projektu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 2m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 46m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    14h 31m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    11h 30m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    11h 36m
    0