U Istočnoj Ilidži uoči Božića podjela paketa najugroženijim

01.01.2020. 19:02
0
IZVOR: Srna

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac očekuje da će pred Božić biti podijeljeno 150 paketa najugroženijim porodicama.

On je Srni rekao da su volonteri Crvenog krsta u tržnim centrima u Istočnom Sarajevu pred Novu godinu prikupljali namirnice koje će tokom dva naredna dana biti podijeljene socijalno ugroženom stanovništvu.

-Naša je obaveza prikupljanje namirnica za socijalno ugroženo stanovništvo na ovom području, pa i naših ljudi u Federaciji BiH koji dolaze i traže pomoć- kaže Skakavac.

On je naveo da je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža u potpunosti realizovala sve programske ciljeve i zadatke koje sprovodi Crveni krst Republike Srpske, a u skladu sa svojim mogućnostima i samostalno je provela određene akcije.

Skakavac je naveo da su organizovane dvije humanitarne akcije za pomoć mladom fudbaleru Milošu Božoviću, te za liječenje Ivane Bjelogrlić.

Kao jednu od njihovih redovnih aktivnosti naveo je i organizovanje dobrovoljnog davanja krvi u Srednjoj školi, kojoj se odazove 80 učenika.

Skakavac je rekao da na području Istočne Ilidže ne postoji institicija sa kojom Crveni krst nije u korektnoj vezi, što im daje posebnu snagu, te dodao da im mnogi privrednici i dobrotvori iz ove opštine pružaju finansijsku i svaku drugu pomoć kako bi realizovali svoje planove i ciljeve.

On je naveo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, Centrom za socijalni rad, Srpskom pravoslavnom crkvom, kao i sa prosvjetnim radnicima u osnovnim i srednjim školama u Istočnoj Ilidži koji se odazivaju svakoj njihovoj akciji.

-Naš Crveni krst je, sa opštinom Istočna Ilidža, Srpskom pravoslavnom crkvom i DŽudo klubom, uključen i u organizaciju plivanja za Časni krst na Bogojavljenje, 19. januara, kojem će prisustvovati i Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, što nas posebno raduje- istakao je Skakavac.

Sve pohvale za rad svih članova ove humanitarne organizacije, prepoznali su i odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža koji su im jednoglasno, na nedavno održanoj sjednici, iskazali posebnu zahvalnost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 37m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 46m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 21m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 34m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 48m
    0