У Источној Илиџи уочи Божића подјела пакета најугроженијим

01.01.2020. 19:02
0
ИЗВОР: Srna

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац очекује да ће пред Божић бити подијељено 150 пакета најугроженијим породицама.

Он је Срни рекао да су волонтери Црвеног крста у тржним центрима у Источном Сарајеву пред Нову годину прикупљали намирнице које ће током два наредна дана бити подијељене социјално угроженом становништву.

-Наша је обавеза прикупљање намирница за социјално угрожено становништво на овом подручју, па и наших људи у Федерацији БиХ који долазе и траже помоћ- каже Скакавац.

Он је навео да је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа у потпуности реализовала све програмске циљеве и задатке које спроводи Црвени крст Републике Српске, а у складу са својим могућностима и самостално је провела одређене акције.

Скакавац је навео да су организоване двије хуманитарне акције за помоћ младом фудбалеру Милошу Божовићу, те за лијечење Иване Бјелогрлић.

Као једну од њихових редовних активности навео је и организовање добровољног давања крви у Средњој школи, којој се одазове 80 ученика.

Скакавац је рекао да на подручју Источне Илиџе не постоји инститиција са којом Црвени крст није у коректној вези, што им даје посебну снагу, те додао да им многи привредници и добротвори из ове општине пружају финансијску и сваку другу помоћ како би реализовали своје планове и циљеве.

Он је навео добру сарадњу са локалном заједницом, Центром за социјални рад, Српском православном црквом, као и са просвјетним радницима у основним и средњим школама у Источној Илиџи који се одазивају свакој њиховој акцији.

-Наш Црвени крст је, са општином Источна Илиџа, Српском православном црквом и ДЖудо клубом, укључен и у организацију пливања за Часни крст на Богојављење, 19. јануара, којем ће присуствовати и Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, што нас посебно радује- истакао је Скакавац.

Све похвале за рад свих чланова ове хуманитарне организације, препознали су и одборници Скупштине општине Источна Илиџа који су им једногласно, на недавно одржаној сједници, исказали посебну захвалност.

Коментари 0
Повезане вијести
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
У суботу подјела сјеменских пакета У суботу подјела сјеменских пакета
Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 50m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    16h 23m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 4m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    22h 59m
    13
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 15m
    0