U Istočnom Sarajevu otvoren međunarodni „Osmomartovski turnir u šahu“

05.03.2020. 15:03
0
IZVOR: Katera

Međunarodni „Osmomartovski ženski turnir u šahu“, na kojem će učestvovati 16 šahistkinja iz šest zemanja regiona, otvoren je danas u Istočnom Sarajevu i trajaće do subote, 7. marta.

Slika

Direktor šahovskog turnira i šahovskog kluba „Slavija“ Jovo Janjić, ispred organizacionog odbora, zahvalio je sponzorima koji su obezbijedili potrebna finansijska sredstva za održavanje ovog turnira.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović, istakao je da, pored turnira, opština podržava i druge aktivnosti šahovskog kluba „Slavija“, kao što su škole šaha za djecu koje broje 30 djece, a koje se odvijaju u osnovnim školama u Istočnom Sarajevu.

Poslanik Narodne skupštine Republike Srpske Nataša Kulašinac, rekla je da će domaćini turnira i grad Istočno Sarajevo imati priliku da ugoste takmičarke i da im pokažu znamenitosti grada. Ona je takođe dodala da je ovaj događaj svakako značajan i za Republiku Srpsku.

Slika

Najstarija šahistkinja turnira Marija Petrović kazala je da se šahom bavi oko 40 godina i da je dugo vremena igrala za sarajevsku „Bosnu“, te da trenutno igra u šahovskom klubu „Slavija“.

Oduševljena sam ovim turnirom, jer se naš predsjednik dugo godina borio da ga napravi. Pogotovo što je ženski turnir u pitanju, jer za žene rijetko ko brine – istakla je Petrovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dame iz Republike Srpske koje mijenjaju svijet Dame iz Republike Srpske koje mijenjaju svijet
Žene bolje tumače emotikone u porukama Žene bolje tumače emotikone u porukama
Zašto je tebi teže nego tvojoj čukunbabi? Zašto je tebi teže nego tvojoj čukunbabi?
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 12m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 29m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 19m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 1m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 39m
    0