У Источном Сарајеву отворен међународни „Осмомартовски турнир у шаху“

05.03.2020. 15:03
0
ИЗВОР: Катера

Међународни „Осмомартовски женски турнир у шаху“, на којем ће учествовати 16 шахисткиња из шест земања региона, отворен је данас у Источном Сарајеву и трајаће до суботе, 7. марта.

Слика

Директор шаховског турнира и шаховског клуба „Славија“ Јово Јањић, испред организационог одбора, захвалио је спонзорима који су обезбиједили потребна финансијска средства за одржавање овог турнира.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић, истакао је да, поред турнира, општина подржава и друге активности шаховског клуба „Славија“, као што су школе шаха за дјецу које броје 30 дјеце, а које се одвијају у основним школама у Источном Сарајеву.

Посланик Народне скупштине Републике Српске Наташа Кулашинац, рекла је да ће домаћини турнира и град Источно Сарајево имати прилику да угосте такмичарке и да им покажу знаменитости града. Она је такође додала да је овај догађај свакако значајан и за Републику Српску.

Слика

Најстарија шахисткиња турнира Марија Петровић казала је да се шахом бави око 40 година и да је дуго времена играла за сарајевску „Босну“, те да тренутно игра у шаховском клубу „Славија“.

Одушевљена сам овим турниром, јер се наш предсједник дуго година борио да га направи. Поготово што је женски турнир у питању, јер за жене ријетко ко брине – истакла је Петровићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Даме из Републике Српске које мијењају свијет Даме из Републике Српске које мијењају свијет
Жене боље тумаче емотиконе у порукама Жене боље тумаче емотиконе у порукама
Зашто је теби теже него твојој чукунбаби? Зашто је теби теже него твојој чукунбаби?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 41m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 5m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 20m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 49m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 59m
    0