U Jagodinu stigla dotjerana voštana figura Novaka Đokovića

18.06.2020. 10:34
0
IZVOR: Glas Srpske

U Muzeju voštanih figura u Jagodini danas je postavljena reparirana voštana figura najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Čelnik Jagodine Dragan Marković Palma godinama unazad hvali se, između ostalog, i Muzejom voštanih figura. Pojedine figure, međutim, izazivale su mnogo komentara na društvenim mrežama, mnogi su se smijali i gledali sa podsmijehom na likove Vlade Divca, Aleksandra Đorđevića, patrijarha Pavla, pa i Novaka Đokovića.

Figura Novaka Đokovića bila je na reparaciji i dopremljena je u Muzej.

-Moram da priznam da smo imali težak zadatak, jer Novak Đoković nije lak za modelovanje i za vajanje. Đoković ima specifičnu fizionomiju i ovaj zahtevan rad je trajao nekoliko meseci- izjavio je direktor Umetničkog studija "Artexcenter" sa sjedištem u Rumi, vajar Branislav Crvenković.

-Naš umetnički tim koristi najsavremenije svetske materijale za izradu figura i time podižemo standard vezan za izložbene aktivnosti. Novak Đoković je 6. figura koju smo napravili za Muzej voštanih figura u Jagodini. Saradnja sa Gradom Jagodina je odlična- dodao je Crvenković.

Direktorka Turističke organizacije Jagodine Valentina Đorđević rekla je da će i ostali eksponati biti reparirani.

-Dobro je poznato da voštane figure zahtevaju određenu mikro klimu u prostoru u kome se nalaze. Zbog ekspanzije u broju posetilaca i zbog poroznosti materijala od koga su izrađeni sami eksponati, radimo reparaciju određenog broja figura i njihove opreme. Zbog velikog interesovanja prva figura koja je reparirana je figura Novaka Đokovića. Pored toga zamenjena su i osvetlenja koja prate svaku našu figuru- izjavila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uništen Đokovićev mural u Beogradu Uništen Đokovićev mural u Beogradu
Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj! Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj!
Đoković u trećem kolu Ju-Es opena, Đere predao meč Đoković u trećem kolu Ju-Es opena, Đere predao meč
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 38m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 33m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 38m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 27m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 36m
    3