U Kalinoviku upisana četiri prvačića

20.08.2023. 13:27
1
IZVOR: srna.rs

U prvi razred Osnovne škole "Ljutica Bogdan" u Kalinoviku u narednu školsku godinu upisana su četiri đaka, što je za jedno dijete manje nego lani, izjavila je Srni direktor ove obrazovne ustanove Verica Elez.

Elezova je navela da će za prvačiće, kao i sve učenike do četvrtog razreda osnovne škole, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediti besplatne udžbenike u novoj školskoj godini.

Ona je dodala da su za sve učenike od petog do devetog razreda u školskoj biblioteci dostupni kompleti udžbenika za odgovarajući razred.

Elezova je precizirala da je riječ o korištenim udžbenicima koje su učenici vratili u biblioteku, a da nabavku nedostajućih ili novih udžbenika finansira opština Kalinovik.

- Udžbenike za učenike od petog do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece obezbjeđuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske - rekla je direktor kalinovačke osnovne škole.

Prema njenim riječima, u svih devet razreda u OŠ "Ljutica Bogdan" u narednu školsku godinu upisana su ukupno 53 đaka.

- Ove godine imamo problem sa obezbjeđivanjem nastavnog kadra za predmete hemija i tehničko vaspitanje. Niko se nije javio na raspisani konkurs za ova radna mjesta, zbog čega ćemo konkurs ponoviti u nadi da će se neko javiti - rekla je Elezova i dodala da većinu škola sa malim brojem đaka muči problem sa kvalifikovanim kadrom za predmete sa malim fondom časova.

Elezova je podsjetila da opština Kalinovik svako dijete koje se upiše u prvi razred osnovne škole daruje sa 2.000 KM, a za upis u prvi razred srednje škole daje 1.000 KM.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sasa 20.08.2023. 22:02
    A vi donosite rezolucije
Povezane vijesti
Počela pripremna nastava za prvačiće u Istočnom Sarajevu Počela pripremna nastava za prvačiće u Istočnom Sarajevu
Fakulteti srezali upisne kvote Fakulteti srezali upisne kvote
Ulog na Neretvi Ulog na Neretvi
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    5h 13m
    8
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    23h 35m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    20h 43m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    23h 49m
    2
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    19h 57m
    0