U Kalinoviku upisana četiri prvačića

20.08.2023. 13:27
1
IZVOR: srna.rs

U prvi razred Osnovne škole "Ljutica Bogdan" u Kalinoviku u narednu školsku godinu upisana su četiri đaka, što je za jedno dijete manje nego lani, izjavila je Srni direktor ove obrazovne ustanove Verica Elez.

Elezova je navela da će za prvačiće, kao i sve učenike do četvrtog razreda osnovne škole, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediti besplatne udžbenike u novoj školskoj godini.

Ona je dodala da su za sve učenike od petog do devetog razreda u školskoj biblioteci dostupni kompleti udžbenika za odgovarajući razred.

Elezova je precizirala da je riječ o korištenim udžbenicima koje su učenici vratili u biblioteku, a da nabavku nedostajućih ili novih udžbenika finansira opština Kalinovik.

- Udžbenike za učenike od petog do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece obezbjeđuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske - rekla je direktor kalinovačke osnovne škole.

Prema njenim riječima, u svih devet razreda u OŠ "Ljutica Bogdan" u narednu školsku godinu upisana su ukupno 53 đaka.

- Ove godine imamo problem sa obezbjeđivanjem nastavnog kadra za predmete hemija i tehničko vaspitanje. Niko se nije javio na raspisani konkurs za ova radna mjesta, zbog čega ćemo konkurs ponoviti u nadi da će se neko javiti - rekla je Elezova i dodala da većinu škola sa malim brojem đaka muči problem sa kvalifikovanim kadrom za predmete sa malim fondom časova.

Elezova je podsjetila da opština Kalinovik svako dijete koje se upiše u prvi razred osnovne škole daruje sa 2.000 KM, a za upis u prvi razred srednje škole daje 1.000 KM.

 

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Sasa 20.08.2023. 22:02
  A vi donosite rezolucije
Povezane vijesti
Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
Prijave za upis na prvu godinu do 28. juna, polaganje prijemnog ispita 1. jula Prijave za upis na prvu godinu do 28. juna, polaganje prijemnog ispita 1. jula
U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika
Najčitanije
 • Licu nanesene teške tjelesne povrede u Istočnom Novom Sarajevu
  23h 51m
  10
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  19h 9m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  17h 56m
  0
 • Nepoznati detalji iz života Stevana Kalembera
  1m
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  14h 6m
  0