У Калиновику уписана четири првачића

20.08.2023. 13:27
1
ИЗВОР: srna.rs

У први разред Основне школе "Љутица Богдан" у Калиновику у наредну школску годину уписана су четири ђака, што је за једно дијете мање него лани, изјавила је Срни директор ове образовне установе Верица Елез.

Елезова је навела да ће за првачиће, као и све ученике до четвртог разреда основне школе, Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједити бесплатне уџбенике у новој школској години.

Она је додала да су за све ученике од петог до деветог разреда у школској библиотеци доступни комплети уџбеника за одговарајући разред.

Елезова је прецизирала да је ријеч о кориштеним уџбеницима које су ученици вратили у библиотеку, а да набавку недостајућих или нових уџбеника финансира општина Калиновик.

- Уџбенике за ученике од петог до деветог разреда из породица са четворо и више дјеце обезбјеђује Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске - рекла је директор калиновачке основне школе.

Према њеним ријечима, у свих девет разреда у ОШ "Љутица Богдан" у наредну школску годину уписана су укупно 53 ђака.

- Ове године имамо проблем са обезбјеђивањем наставног кадра за предмете хемија и техничко васпитање. Нико се није јавио на расписани конкурс за ова радна мјеста, због чега ћемо конкурс поновити у нади да ће се неко јавити - рекла је Елезова и додала да већину школа са малим бројем ђака мучи проблем са квалификованим кадром за предмете са малим фондом часова.

Елезова је подсјетила да општина Калиновик свако дијете које се упише у први разред основне школе дарује са 2.000 КМ, а за упис у први разред средње школе даје 1.000 КМ.

 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Sasa 20.08.2023. 22:02
  A vi donosite rezolucije
Повезане вијести
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Почео јунски упис у средње школе у Српској Почео јунски упис у средње школе у Српској
"Катера" доноси конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години "Катера" доноси конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  3h 27m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  22h 45m
  2
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  16h 20m
  2
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  4h 10m
  0
 • Убијена четири милитанта, расте број жртава њиховог напада
  15h 7m
  0