U novembru registrovano 46 krivičnih djela

07.12.2022. 13:40
0
IZVOR: katera.news

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocijenio je, na redovnoj konferenciji za novinare, stanje bezbjednosti na području ove uprave kao stabilno i zadovoljavajuće.

On je naveo da u novembru nisu evidentirana krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti kao ni teža krivična djela poput razbojništva. Krađe motornih vozila nisu registrovane,a ostvareni su dobri rezultati u oblasti organozovanog kriminaliteta.

Prethodni mjesec je, kako kaže, registrovano ukupno 46 krivičnih djela, podnesena su 42 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 38 lica, od kojih je osam povratnika u izvršenju i jedan maloljetni izvršilac. 

Kako dalje navodi, iz oblasti organizovanog kriminaliteta obrađena su 22 predmeta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, podnesna su dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu tužilaštvu, protiv dva lica, podnesena dva zahtjeva o pokretanju prekršajnog postupka iz ove oblasti i izdato 18 prekršajnih naloga. Evidentirana su dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i podnesena dva izvještaj protiv dva lica. Ukupna materijalana šteta pričinjena izvršenjem ovoh krivičnih djela iznosi  81.066,00 KM.

Što se tiče saobraćajnih nezgoda, prema podacima, njihov broj je smanjen za 32,3%, a nezgoda sa poginulim licima nije bilo.

- U novembru se dogodilo 42 saobraćajne nezgode ili za 32,3% manje nego u uporednom periodu. Registrovana je jedna nezgoda sa teže povrijeđenim licem, 13 sa lakše povrijeđenim licima i 28 sa materijanom štetom. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su brzina neprilagođena uslovima na putu - 34 i odstojanje - 9. Iz saobraćaja je isključeno 113 vozača od kojih su 83 isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola – rekao je on i dodao da je registrovano 2.348 prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Kako je rekao, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo kao ni povećanja broja narušavanja u odnosu na uporedni period prošle godine. 

Narušavanja javnog reda i mira zabilježeno je 28 puta, počinjena su 32 prekršaja, podnesena su tri zahtjeva za pokretnje prekršajnog postupka, te je izdat 31 prekršajnih naloga i sankcionisano 34 lica. U strukturi prekršaja, navodi on, najčešći su vrijeđanje, tuča i fizički napad.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo napominju da je u toku preduzimanje prventivno represivnih mjera u cilju podizanja ukupnog stanja bezbjednosti na viši nivo u svim oblastima, kao i realizacija plana aktivnosti za turističku sezonu na Jahorini, s ciljem bezbjednog boravka turista, očuvanja javnog reda i mira i sprečavanja vršenja krivičnih djela.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude
Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“ Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“
Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sarajevo Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sar...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 0m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 42m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 31m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 40m
    0