U opštini Istočna Ilidža podijeljeno 60 besplatnih sjemenskih paketa

16.04.2020. 11:08
0
IZVOR: istocnailidza.net

U Istočnoj Ilidži juče je završena podjela 60 besplatnih sjemenskih paketa za proljećnu sjetvu.

Ovi paketi pomoći namijenjeni su socijalno ugroženim, višečlanim i porodicama koje su najviše pogođene trenutnim vanrednim stanjem, kako bi se podstakla veća količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe.

Slika

– Projekat je finansiran od strane IFAD-a, Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj. Vrijednost jednog sjemenskog paketa, u okviru kojeg se nalaze osnovne povrtlarske kulture, iznosi 252 KM – saopštila je Svjetlana Mičić, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

 – Opština Istočna Ilidža će u narednom periodu, kroz svoje programe podsticaja, obezbijediti sjemenske pakete, s obzirom da postoji velika zainteresovanost među stanovništvom za ovakvu vrstu pomoći – naglasio je Darko Berjan, šef kabineta načelnika Opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži
Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO) Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO)
Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom Sarajevu Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom...
Najčitanije
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    18h 36m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    6h 11m
    0
  • Domaći posni brusketi
    6h 44m
    0
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    4h 10m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    2h 2m
    2