У општини Источна Илиџа подијељено 60 бесплатних сјеменских пакета

16.04.2020. 11:08
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

У Источној Илиџи јуче је завршена подјела 60 бесплатних сјеменских пакета за прољећну сјетву.

Ови пакети помоћи намијењени су социјално угроженим, вишечланим и породицама које су највише погођене тренутним ванредним стањем, како би се подстакла већа количина пољопривредних производа за властите потребе.

Слика

– Пројекат је финансиран од стране ИФАД-а, Међународног фонда за пољопривредни развој. Вриједност једног сјеменског пакета, у оквиру којег се налазе основне повртларске културе, износи 252 КМ – саопштила је Свјетлана Мичић, представница Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

 – Општина Источна Илиџа ће у наредном периоду, кроз своје програме подстицаја, обезбиједити сјеменске пакете, с обзиром да постоји велика заинтересованост међу становништвом за овакву врсту помоћи – нагласио је Дарко Берјан, шеф кабинета начелника Општине Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном Сарајеву Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном...
Најчитаније
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    16h 27m
    2
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    4h 2m
    0
  • Домаћи посни брускети
    4h 35m
    0
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    2h 1m
    0
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    17h 29m
    0