U Opštoj bolnici prvi put urađen carskim rezom porod trudnice zaražene koronavirusom

16.07.2020. 15:46
0
IZVOR: Avaz

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“, medicinski tim je danas po prvi put tokom pandemije uradio porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na koronavirus.

Radi se o pacijentici iz Goražda, trećerotki i terminskokoj trudnici sa dva prethodna carska reza, kojoj je u sklopu preoperativne pripreme prije dva dana na PCR testiranju utvrđeno da je zaražena koronavirusom.

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Kovid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji, koja se već rutinski primjenjuje u Opštoj bolnici na ginekološko-akušerskim operativnim zahvatima.

Tokom operativnog zahvata, koji je urađen u skladu s protokolom, pacijentica je sve vrijeme bila budna i u komunikaciji s operativnim timom. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 10m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 52m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 20m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 41m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 50m
    0