У Општој болници први пут урађен царским резом пород труднице заражене коронавирусом

16.07.2020. 15:46
0
ИЗВОР: Avaz

На Одјељењу за гинекологију и акушерство Опште болнице „Прим. др Абдулах Накаш“, медицински тим је данас по први пут током пандемије урадио пород царским резом пацијентици позитивној на коронавирус.

Ради се о пацијентици из Горажда, трећеротки и терминскокој трудници са два претходна царска реза, којој је у склопу преоперативне припреме прије два дана на ПЦР тестирању утврђено да је заражена коронавирусом.

Операција је урађена према тренутним смјерницама за Ковид позитивне труднице у спиналној анестезији, која се већ рутински примјењује у Општој болници на гинеколошко-акушерским оперативним захватима.

Током оперативног захвата, који је урађен у складу с протоколом, пацијентица је све вријеме била будна и у комуникацији с оперативним тимом. Постоперативно стање мајке је уредно као и новорођенчета, које је уз мајку уз све препоручене мјере заштите и самозаштите.

Коментари 0
Повезане вијести
Трудница теже повријеђена након напада пса луталице Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
Труднице из Гацка могу рефундирати трошкове за пренатални тест Труднице из Гацка могу рефундирати трошкове за пренатални тест
Фонд ће коначно рефундирати пренатални тест трудницама у Српској? Фонд ће коначно рефундирати пренатални тест трудницама у Српској?
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 3m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 31m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 4m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 56m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 4m
    0