U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta

08.04.2024. 15:31
1
IZVOR: katera.news

U Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana je radionica diseminacije, širenje znanja o pokretu Crvenog krsta s ciljem animiranja osnovaca da se bave volonterskim radom i uključe u ovu organizaciju,

Aktivnost organizuje Crvni krst Republike Srpske, u sklopu redovnih programskih aktivnosti.

- Tokom mjeseca aprila, u saradnji sa opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta Republike Srpske organizujemo ove radionice, s ciljem upoznavanja mladih sa pokretom i animiranju onih koji nisu do sada bili volonteri, da se učlane u Crveni krst - podsjetili su iz Crvnog krsta Republike Srpske, te se zahvalili domaćinima na pruženoj pomoći u organizaciji današnje aktivnosti.

Iz Opštine organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža zahvalili su se školskoj upravi i nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Slavici Govedarici, koja je i rukovodilac sekcije Crvenog krsta u ovoj školi.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Radionica je održana u susret Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Humanista 08.04.2024. 17:41
    Svaka čast. Baš lijepo. CK Istočna Ilidža je uvijek aktivan i njihov rad na terenu se primjeti. A šta je sa Crvenim krstom Istočno Novo Sarajevo? Postoji li uopšte Opštinski Odbor Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo, da li oni išta rade, pomažu ikome? Da li organizuju neke akcije i da li imaju aktiviste, volontere? Kao da ne postoje.
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO) Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO)
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    2h 15m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    22h 24m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    23h 29m
    4
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    59m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    17h 12m
    0