U Palama danas dodjela nagrada i zatvaranje manifestacije

28.09.2019. 09:29
0
IZVOR: Srna

Dodjelom nagrada na Palama će danas biti zatvoren 13. međunarodni festival dokumentarnog filma, turizma i ekologije "Jahorina film festival", tokom kojeg je prikazano 79 filmova iz 32 zemlje.

Festivalske nagrade "Zlatni javor" biće dodijeljene za najbolji dokumentarni film, kratki igrani, eksperimentalni, ekološki, turistički i studentski film, odvojeno u međunarodnoj i u regionalnoj konkurenciji.

Biće dodijeljen i Gran pri festivala za najbolji film bez obzira na kategoriju i "Zlatni javor" za najbolji film BiH.

Dodjela nagrada i zatvaranje Festivala biće održano u hotelu "Damis" u 12.00 časova, najavljeno je iz "Jahorina film festivala".

Filmove je ocjenjivao petočlani žiri koji prevodi prorektor banjalučkog Univerziteta Luka Kecman, a u kojem su novinar i putopisac Ahmed Bosnić, režiser Milovan Pandurević, TV režiser Marin Cvijetić i urednik redakcije za kulturu Federalne televizije Mario Pejić.

"Jahorina film festival" poznat je i po tome što ima potencijalno najveći broj gledalaca od svih festivala na svijetu, zahvaljujući činjenici da se filmovi istovremeno sa prikazivanjem u projekcionim salama prikazuju i na Televiziji "OSM".

Ovaj festival jedini u Republici Srpskoj ima Savjet gledalaca koji se okuplja tokom i nakon završetka manifestacije i pomno prati odziv i komentare na brojne ankete.

Generalni pokrovitelj "Jahorina film festivala” je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a podržan je i od fondova za zaštitu životne sredine Srpske i Federacije BiH, te opštine Pale.

Prijatelji festivala su Turistička organizacija "Jahorina" te Grad Istočno Sarajevo.

Medijski sponzori su Javni servis BHRT, RTRS, Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i Televizija "OSM".

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 33m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 28m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 33m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 22m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 31m
    3