U Palama sutra Republičko takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta

15.11.2023. 12:01
0
IZVOR: katera.news

Republičko takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta održaće se sutra u 11.00 časova u sjedištu organizacije na Palama.

Takmičenje, 26. po redu, organizuje Crveni krst Republike Srpske, a okupiće devet ekipa, učenika osnovnih škola iz Republike Srpske.

Kako su naveli iz Crvenog krsta Republike Srpske, cilj organizacije ovakvih takmičenja je upoznavanje mladih o Crvenom krstu, širenje znanja o pokretu, ali i njihova prilika da se pobliže upoznaju sa aktivnostima koje ova organizacija realizuje i da se učlane u Crveni krst.

- To je i jedan od načina da mladi postanu i članovi naše organizacije, da se vaspitavaju i kroz razna druženja i aktivnosti nalaze odgovore na mnoga pitanja koja se tiču života i zdravlja svakog pojednica. Učešćem na ovim takmičenjima mladi crvenokrstaši unapređuju postojeće i stiču novo znanje o pokretu Crvenog krsta – poručili su iz ove organizacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crveno...
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    23h 52m
    0
  • Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
    20h 31m
    0
  • Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
    16h 49m
    7
  • Podnesen zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Džudo saveza Republike Srpske
    20h 26m
    1
  • Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga
    22h 58m
    1