U petak Mirovni karavan u okviru STaR projekta za mlade

09.12.2019. 13:32
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Centar za izgradnju mira CIM organizuje drugi Mirovni kamp i karavan u okviru #StaRBiH projekta za mlade (18-30 godina) iz sljedećih opština/gradova: Velika Kladuša, Banja Luka, Jajce, Doboj, Bijeljina, Olovo, Sarajevo, Stolac, Sokolac i Mostar u periodu od 1. – 14. decembra.

Nakon održanog Mirovnog kampa, slijedi Mirovni karavan koji predstavlja petodnevno putovanje kroz gradove Bosne i Hercegovine pokrivene STaR projektom gdje će učesnici imati priliku da razmjenjuju iskustva sa lokalnim akterima nevladinih organizacija, vjerskim liderima, ratnim veteranima.

U petak 13. decembra Mirovni karavan stiže i u opštinu Sokolac gdje će se održati panel diskusija sa predstavnicima i volonterima različitih nevladinih organizacija koji doprinose izgradnji mira i međuetničkom pomirenju.

Učesnici Mirovnog kampa i karavana će sa prisutnima podijeliti iskustva koja su stekli učešćem i dobiti informacije i kontakte koji će im biti značajni pri implementaciji lokalnih inicijativa.

Vrijeme održavanja panel diskusije: 13. decembar u 13:00 časova. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    15h 38m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    19h 2m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    14h 31m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    6h 8m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    5h 49m
    0