U ponedjeljak velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u Palama

21.06.2022. 11:17
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Pale i Boračkom organizacijom opštine Pale organizuje veliku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Akcija će biti održana u ponedjeljak, 27.6.2022. godine u Cekovića kući na Palama, sa početkom od 9.00 časova, u sklopu obilježavanja 30 godina postojanja i rada Crvenog krsta Republike Srpske.

- U junu mjesecu 1992. godine Pale su pretrpjele najveće gubitke i ranjavanja stanovništva, a zdravstvene ustanove su imale velike potrebe za sigurnom krvi i krvnim derivatima. Tim povodom u čast ljudi koji su u tom periodu spasavali živote svojih sugrađana organizuje se velika junska akcija dobrovoljnog davalaštva krvi – saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

 

Aktivnost dobrovoljnog davalaštva krvi je u ratnim okolnostima bila podjednako značajna kao i aktivnosti Službe traženja i socio-humanitarne aktivnosti.

Iz Crvenog krsta pozivaju sugrađane da i taj dan pokažu jedinstvo kao i prije 30 godina, doniraju krv i spase živote i zdravlje drugih.

Organizaciju akcije podržali su i Savjet mladih Pale, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu, navijačke grupe „Delije Sarajevo“ i „Grobari Pale“, Planinarsko društvo „Javorina“ Pale, Moto klub „Pale“ i Klub malog fudbala „Jahorina“ Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Hanpijesački humanisti dali krv, prikupljeno 37 doza Hanpijesački humanisti dali krv, prikupljeno 37 doza
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    15h 32m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    15h 3m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    11h 19m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    15h 26m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    7h 14m
    2