U pucnjavi u Teksasu ubijeno 19 đaka i dva nastavnika

25.05.2022. 08:32
0
IZVOR: Agencije

Osamnaestogodišnji Salvador Ramos ušao je naoružan u osnovnu školu u gradiću Uvalde u američkoj državi Teksas gdje je ubio najmanje 19 đaka i dva prosvjetna radnika nakon čega je ubijen u pucnjavi sa policijom.

Američke vlasti navode da je Ramos prvo pucao u svoju baku, koja je preživjela.

Potom je pobjegao iz kuće i slupao automobil nedaleko od Osnovne škole "Rob" u Uvaldeu, udaljenom oko 130 kilometara zapadno od San Antonija. Odatle je ušao u školu gdje je ubio djecu i nastavnike.

Dva policajca lakše su ranjena.

Motiv napada nije poznat i vlasti izražavaju uvjerenje da je Ramos djelovao sam.

Policijski zvaničnik Erik Estrada rekao je da je napadač na sebi imao pancir i da je bio naoružan puškom.

Bivši drug iz razreda teksaškog ubice rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije prije nego što je krenuo u napad.

 Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio "blizak" sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Xbox zajedno.

- Poslao bi mi poruku tu i tamo, a prije četiri dana, poslao mi je fotografije oružja i torbu punu municije. Pitao sam ga ''brate, šta će ti ovo?'', odgovorio je ''nemoj da brineš o tome''. Nastavio je da mi šalje poruke tipa ''izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao - rekao je Ramosov prijatelj, prenio je Si-En-En.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismijavala druga djeca zbog odjeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u posljednje vrijeme sve rjeđe viđan na časovima.

- Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju - dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, rjeđe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko mjeseci, na Ramosov prijedlog, igrali Xbox.

Američki predsjednik Džozef Bajden je objavio da u znak žalosti za žrtvama, zastave budu na pola koplja u naredna tri dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nasilje u američkoj politici: Istorijat atentata na predsjednike i političare Nasilje u američkoj politici: Istorijat atentata na predsjednike i političare
Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede
U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151 U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151
Najčitanije
 • Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi
  44m
  3
 • Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
  14h 46m
  0
 • Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
  21h 17m
  7
 • Petar Bojović - slavljen i ponižen
  1h 20m
  1
 • Udar groma napravio veliku materijalnu štetu na kući porodice Matović u Istočnoj Ilidži (FOTO)
  3h 38m
  0