U selu Kasidoli postavljena spomen-ploča mještanima postradalim u Odbrambeno–otadžbinskom ratu (FOTO)

27.09.2023. 11:11
1
IZVOR: katera.news

Pokraj puta Kasidoli-Orčeve vode postavljena je spomen-ploča rodbini i prijateljima koji su postradali braneći svoje ognjište u minulom, Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Dobri ljudi i prijatelji paljanskog sela Kasidoli sopstvenim sredstvima izradili su i postavili ovu ploču kao trajno zavještanje da nikada ne budu zaboravljeni junaci ovog kraja.

Spomen-ploča je postavljena pored izvora vode, da se svaki putnik namjernik koji zastane napije vode i pokloni junacima ovoga kraja.

Administrator Fejsbuk stranice „Selo Kasidoli Jahorina“ podsjetio je da je mlade momke, braneći svoju zemlju i namilije, pobila neprijateljska terorističke grupe koja je upala u ovo selo u decembru 1992. godine i napravila zgarište, pobivši i civile dan ranije.

- Zoran Kovačević iz Tilave je sve organizovao, Siniša Milinkovića, kamenorezac iz Kleka je poklonio ploču, a Đorđe Šibalija željezno postolje. Eto, čovjeku je pao neki kamen sa srca i ovo je najmanje što smo moglo učiniti za poginule drugove i saborce. Neka im je vječna slava i hvala - navedeno je na ovoj "Fejbuk" stranici.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dragan 27.09.2023. 15:14
    Svaka čast momci , a posebno Njegošu Ćiro(administratoru fejs stranice ,, Selo Kasidoli Jahorina") koji je sve ovo organizovao i pomagao. Vječna slava i hvala našim borcima!
Povezane vijesti
O spomen-ploči u Kasindolu O spomen-ploči u Kasindolu
Spomen-ploča na Vracama - svjedočanstvo o samoorganizovanju Srba Spomen-ploča na Vracama - svjedočanstvo o samoorganizovanju Srba
Tuševljak: Presudom za uništavanje spomen-ploče na Vracama pravda zadovoljena Tuševljak: Presudom za uništavanje spomen-ploče na Vracama pravda zadovoljena
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    5h 29m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    5h 34m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    6h 26m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    18h 56m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    6h 40m
    0