У селу Касидоли постављена спомен-плоча мјештанима пострадалим у Одбрамбено–отаџбинском рату (ФОТО)

27.09.2023. 11:11
1
ИЗВОР: katera.news

Покрај пута Касидоли-Орчеве воде постављена је спомен-плоча родбини и пријатељима који су пострадали бранећи своје огњиште у минулом, Одбрамбено-отаџбинском рату.

Добри људи и пријатељи паљанског села Касидоли сопственим средствима израдили су и поставили ову плочу као трајно завјештање да никада не буду заборављени јунаци овог краја.

Спомен-плоча је постављена поред извора воде, да се сваки путник намјерник који застане напије воде и поклони јунацима овога краја.

Администратор Фејсбук странице „Село Касидоли Јахорина“ подсјетио је да је младе момке, бранећи своју земљу и намилије, побила непријатељска терористичке групе која је упала у ово село у децембру 1992. године и направила згариште, побивши и цивиле дан раније.

- Зоран Ковачевић из Тилаве је све организовао, Синиша Милинковића, каменорезац из Клека је поклонио плочу, а Ђорђе Шибалија жељезно постоље. Ето, човјеку је пао неки камен са срца и ово је најмање што смо могло учинити за погинуле другове и саборце. Нека им је вјечна слава и хвала - наведено је на овој "Фејбук" страници.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dragan 27.09.2023. 15:14
    Svaka čast momci , a posebno Njegošu Ćiro(administratoru fejs stranice ,, Selo Kasidoli Jahorina") koji je sve ovo organizovao i pomagao. Vječna slava i hvala našim borcima!
Повезане вијести
О спомен-плочи у Касиндолу О спомен-плочи у Касиндолу
Спомен-плоча на Врацама - свједочанство о самоорганизовању Срба Спомен-плоча на Врацама - свједочанство о самоорганизовању Срба
Тушевљак: Пресудом за уништавање спомен-плоче на Врацама правда задовољена Тушевљак: Пресудом за уништавање спомен-плоче на Врацама правда задовољена
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    18h 34m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    8h 30m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    20h 21m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    16h 1m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    19h 21m
    0