U Sokocu bazar za pomoć Terzićima iz Mokrog i Milici iz Knežine

05.02.2024. 12:02
1
IZVOR: srna.rs

Savjet učenika Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" Sokolac održaće u subotu, 10. februara, humanitarni bazar "Zajedno možemo sve" za pomoć porodici Terzić iz Mokrog i djevojčici Milici Jovanović iz Knežine.

Savjet učenika Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" poziva sugrađane da posjetom humanitarnog bazara i kupovinom jedne od usluga koje ponude - pomognu ovim porodicama.

Koodrinator-profesor Anja Krsmanović rekla je Srni da je željela da razvije svijet kod učenika da je lijepo činiti nešto za opšte dobro i pomoći ljudima u nevolji.

Prema njenim riječima, Savjet učenika je u ovu aktivnost pozvao i svoje profesore, koji su donirali novac potreban za materijal za organizovanje bazara, a pripreme su u punom jeku.

Slika

Humanitarni bazar "Zajedno možemo sve" biće organizovan u holu i u kabinetima na prvom spratu Srednjoškolskog centra od 11.00 do 13.00 časova.

Krsmanovićeva je naglasila da će u holu škole nastupati talentovani učenici kao ulični svirači, jedan od kabineta će biti kutak za uljepšavanje, drugi kao kutak za igrice, a treći će biti kutak sa slatkišima koje će učenici sami pripremati za posjetioce.

U jednoj od prostorija planiran je kutak za umjetnost, gdje će zainteresovani moći da kupe knjige, umjetničke slike, crteže i likovne radova, a u susjednoj će biti omogućen izbor i kupovina pjesme putem odštampanog QR koda.

U požaru koji je buknuo u porodičnoj kući u naselju Karađorđevo u Mokrom kod Pala 15. januara smrtno je stradala osmogodišnja djevojčica i njena tridesettrogodišnja majka, a izgorjeli su prizemlje i sprat kuće.

Milica Jovanović je učenik u Osnovnoj školi na Sokocu, a nedavno je teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Nana 05.02.2024. 16:30
    Zasto na sajtu opstine Sokolac nema nista o ovome?Bitno je da ima samo ono sto nacelniku odgovara,kritika snsd-a i pisanje hvalospjeva o njemu
Povezane vijesti
Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga
Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve
Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole
Najčitanije
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    11h 27m
    0
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    7h 24m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    13h 31m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    10h 45m
    0
  • Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
    9h 43m
    0